Čanak: Nije bilo fizičkog obračuna u kafani

Predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak negirao je danas medijske navode da je zajedno s tjelohraniteljima pretukao jednog Beograđanina u kafani u Novom Sadu.
68 pregleda 3 komentar(a)
Čanak, Foto: Beta
Čanak, Foto: Beta
Ažurirano: 23.09.2012. 15:12h

Nenad Čanak je u saopštenju dostavljenom agenciji Beta naveo da je s jednim gospodinom imao raspravu za kafanskim stolom, ali da nije bilo nikakvog fizičkog obračuna.

"Nakon rasprave odvezao sam rođake i vratio se u kafanu da o tome razgovaram sa (vlasnikom Danilom) Ikodinovićem", naveo je Čanak. On je dodao da je tada sreo čovjeka s kojim se raspravljao i koji je bio u vozilu s vozačem.

"Izašao sam iz kola, a onda je izašao i on, vidno alkoholisan. Pokušao sam da razgovaram s njim, ali je to bilo nemoguće, a pritom je i pao. Okrenuo sam se i otišao, jer je dalja rasprava bila bespredmetna. Ne znam šta je dalje s njim bilo", naveo je Čanak.

Čanak je poručio da ako postoji sumnja u njegove riječi da taj čovjek slobodno može da ga tuži, pa će se objasniti na sudu.

"Ne znam ni ko je, a ni odakle je, niti bi mi palo na pamet da vičem takve stvari, kao što se izmišlja", naveo je Čanak i dodao da nema ni obezbjeđenje, ni tjelohranitelje.

Dnevni list Kurir prenio je ranije danas na svom internet portalu da su Čanak i njegovo obezbjeđenje pretukli jednog Beograđanina u Novom Sadu i da se napad dogodio oko dva sata poslije ponoći.

Navodno pretučeni i Čanak su prethodno sjedjeli za istim stolom u kafani.

Novinskoj agenciji Beta je ranije u novosadskoj policiji rečeno da protiv Čanka postoji prijava, ali nisu precizirali povodom kog slučaja. Agenciji Beta je nezvanično potvrđeno da je navodna žrtva prijavila slučaj policiji, pošto se vratila u Beograd.

Predsjednik parlameta Srbije traži istragu protiv Čanka

Čanak kategorički odbacuje optužbu Pavla Lešanovića (47), izražavajući spremnost da odgovara i pred sudom, a predsjednik Narodne skupštine Srbije Nebojša Stefanović insistira da policija i pravosuđe što prije saopšte činjenice o incidentu, prenio je Kurir.

Prema navodima Blica i Kurira, u policijskoj upravi Novog Sada potvrđuju da su primili prijavu Lešanovića i započeli istragu kojom će utvrditi okolnosti ovog događaja, ali da je incident prijavljen kasno tako da patrola policija nije nikog zatekla na mjestu navodnog incidenta.

“Ovo je potpuno skandalozan događaj! Raspitao sam se kod nadležnih organa kao predsjednik Skupštine i obaviješten sam da je istraga u toku, a da je Nenad Čanak i više nego aktivno učestvovao u tome”, rekao je Stefanović.

“Insistirao sam da nadležni organi što prije javnosti saopšte sve činjenice”, dodao je Stefanović, član Srpske napredne stranke.

Prema neslužbenim informacijama, Lešanović je izjavio da su ga Čanak i njegov tjelohranitelj napali na parkingu ispred kafane “Tako je suđeno” čiji je vlasnik Danilo Dača Ikodinović, nekadašnjim prvotimac vaterpolo reprezentacije Srbije..

Bonus video: