Potpredsjednica Tadićeve DS Jelena Trivan podnijela ostavku

Trivan je izjavila da se na javnoj sceni događa linč demokrata, "dok se čovjek kome stranka duguje sav uspjeh, Boris Tadić, prikazuje kao odgovoran za sve"
78 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 07.09.2012. 16:27h

Jelena Trivan podnijela ostavku na mjesto potpredsjednice Demokratske stranke (DS) bivšeg srpskog predsjednika Borisa Tadića, javlja portal B92.

Trivan je ostavku podnijela dan uoči održavanja sjednice Glavnog odbora stranke.

Ona je u pismu upućenom vrhu DS (koje prenosimo u cjelosti) obrazložila razloge svoje ostavke.

"Poštovani predsjedniče, članovi predsedništva, članovi GO, demokrate...

Stvarni poraz DS nije se dogodio na izborima nego onda kada je DS počela da se bavi sobom, a da zaboravlja građane koji su za nju glasali i svoje članove.

"Stvarni poraz DS nije se dogodio na izborima nego onda kada je DS počela da se bavi sobom, a da zaboravlja građane koji su za nju glasali i svoje članove"

Članovi stranke mjesecima preživljavaju politički progon, ostaju bez posla, trpe prijetnje i ucjene, a DS nema snage da tome stane na put i zaštiti svoje ljude od kojih je unutarstranačka polemika postala važnija.

Na javnoj sceni događa se linč demokrata, a da svi ćute boreći se da samo njih ta lavina ne proguta. Ime za pobjede, čovjek kome dugujemo uspjehe, naše stranačke i lične, Boris Tadić, pokušava se učiniti odgovornim za sve.

Sa druge strane, konceptom kolektivne odgovornosti pokušavaju da se sakriju oni koji su krivi za percepciju o DS, za loša kadrovska rješenja, za pogrešne političke odluke, za loš rad i vođenje zemlje.

U opštem lovu na vještice izgubila se pravda i ideja da se reforme ne mogu sprovesti sve dok odgovornost ne dobije ime i prezime.

Za mene kao čovjeka ponosnog na svoju stranku i pripadnost njoj, neprihvatljivo je što danas stranka svakim danom slabi, posvađana i pokidana, a svi zajedno slabeći DS pomažemo ovoj rđavoj vlasti da opstane i upropasti sve što je stvoreno.

Nakon poraza na izborima, stranka u rasulu: Boris Tadić

"U opštem lovu na vještice izgubila se pravda i ideja da se reforme ne mogu sprovesti sve dok odgovornost ne dobije ime i prezime"

Lično ne želim da učestvujem ni u kakvim procesima koji bi urušili DS. Od svake lične ambicije ili sujete mora da bude važnija stranka koja traje već 22 godine. Moraju da budu važniji građani koji sa pravom očekuju da zaštitimo demokratske i građanske vrijednosti ovog društva, a ne svoje karijere.

Ubijeđena sam da svaki scenario, sem dogovora i zajedničkog rada, ne može donijeti dobro ikome. Uvjerena sam da DS ne može sebi da dozvoli taj luksuz da se odriče svojih najuspješnijih ljudi.

Zbog svega toga podnosim ostavku na mjesto potpredsjednice DS.

Imajući u vidu da oni koji snose stvarnu odgovornost u ovim mjesecima nisu to učinili, ja koja sam najmanje odgovorna za bilo što podnosim ostavku. Kao moj duboko moralni odgovor na sve što se u prethodnom periodu događalo.

Ostajem privržena politici svoje stranke i njen vjerni član koji će se u Parlamentu do kraja boriti za onu DS koja je ovu zemlju učinila evropskom i pristojnom državom", navodi u tekstu ostavke Jelena Trivan.

Galerija

Bonus video: