Peranović još 2006. pretukao štićenika i njegove roditelje

Roditelji su, nakon što im je sin prijavio maltretiranje, ubrzo nenajavljeno došli po njega i zatražili da im se vrati novac
9 komentar(a)
Ažurirano: 11.08.2012. 09:04h

Protiv protojereja Branislava Peranovića, osumnjičenog za ubistvo štićenika u Centru za odvikavanje od droge u Jadarskoj Lešnici, prva krivična prijava za nasilje podnesena još u aprilu 2006. godine, piše "Press."

Prijavu je podnijela porodica Vasić iz Beča, koja je smejstila sina na liječenje u centar za odvikavanje ”Crna Reka“ i za to platila 400 eura.

Roditelji su, nakon što im je sin prijavio maltretiranje, ubrzo nenajavljeno došli po njega i zatražili da im se vrati novac, ali su svo troje pretučeni.

Kako je navedeno u krivičnoj prijavi koja je prosleđena Opštinskom sudu u Tutinu, njih su pretukli Peranović i drugi štićenici, kojima je Peranović naložio da to učine.

Bez obzira na sve prijave i evidentne nasilničke sklonosti, Peranović je ipak samo jednom procesuiran i to tek pošto su se snimci premlaćivanja lopatom štićenika u manastiru Crna Reka pojavili u javnosti, podsjeća "Press."

Čak je samo nekoliko nedjelja prije ubistva štićenika u Jadarskoj lešnici Episkop šabački Lavrentije odlikovao Peranovića najvišim činom protojerej stavrofora.

Bonus video: