Srbija: 28 povrijeđenih u sudaru autobusa i kamiona

Teško povrijeđeni vozač autobusa Dušan Runjo iz Banjaluke je odvezen u Klinički centar u Kragujecu
0 komentar(a)
Ažurirano: 02.08.2012. 07:33h

Najmanje 28 osoba je povrijeđeno u sudaru autobusa i kamiona s prikolicom koji se dogodio oko ponoći na Ibarskoj magistrali, u Brđanima kod Čačka.

Dežurni ljekar u gornjomilanovačkoj bolnici Milan Lazarević je rekao da je u toj zdravstvenoj ustanovi zadržano osmoro putnika, među kojima su dvije osobe teško povređene.

Sudar se dogodio u srijedu oko ponoći, a u njemu su učestvovali autobus "Autoprevoza" iz Banjaluke i kamion iz Vrbasa koji je prevozio jestivo ulje.

Dežurni hirurg Miro Lazarević izjavio je Agenciji Beta da je 20 putnika otpušteno poslije ukazivanja pomoći, a u bolnici je zadržano osam putnika.

Teško povrijeđeni vozač autobusa Dušan Runjo iz Banjaluke je odvezen u Klinički centar u Kragujecu.

Hirurg Lazarević je rekao da će osam zadržanih putnika biti ponovo pregledano i većina će biti poslata na kućno liječenje.

Po informacijama iz Saobraćajne policije u Čačku, autobus je bio na relaciji Niš-Banjaluka, a većina putnika je iz Republike Srpske.

Istražuje se uzrok nesreće zbog koje je saobraćaj na Ibarskoj magistrali bio u prekidu oko dva sata.

Putnici koji su u Bolnici u Gornjem Milanovca su rekli da su spavali u vrijeme nesreće, a probudio ih je udar. Od sudara su u iz kamiona poispadale boce sa jestivim uljem, te su svi putnici skoro punog autobusa bili njime "okupani".

Bonus video: