Blic: Radojičić gradonačelnik Beograda, to je Vučićeva ideja

Radojičić je bio prvi na listi SNS na izborima u prijestonici Srbije koji su održani 4. marta, a na kojima su naprednjaci osvojili 44,99 odsto podrške
1 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Zoran Radojičić, Foto: Betaphoto
Aleksandar Vučić, Zoran Radojičić, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 04.06.2018. 09:35h

Direktor i hirurg Univerzitetske dječije klinike u Tiršovoj Zoran Radojičić biće novi gradonačelnik Beograda, a dosadašnji gradski menadžer Goran Vesić njegov zamjenik, objavio je "Blic" sa oznakom ekskluzivnog saznanja

To je, kako objašnjava sagovornik tog beogradskog lista, ideja lidera Srpske napredne stranke (SNS) i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića koju će šef beogradskog odbora SNS Nebojša Stefanović da iskaže i predloži na današnjoj sjednici stranke.

Radojičić je bio prvi na listi SNS na izborima u prijestonici Srbije koji su održani 4. marta, a na kojima su naprednjaci osvojili 44,99 odsto podrške.

"Blic" se poziva na izvor iz vrha SNS da je predlog Radojičića za gradonačelnika ispunjenje obećanja koje je SNS dao Beograđanima u predizbornoj kampanji.

"Radojičić je bio prvi na listi, i fer bi bilo da ne varamo narod, da u ovom trenutnku na tu poziciju ne stavimo nekog drugog sa liste. Drugo, rekli smo da ćemo ići sa novim licima, ali je važno i da u gradskoj vlasti bude iskusnih, starih lica koji znaju posao u prijestonici, pa će pored Radojičića tu biti i Vesić i Andreja Mladenović. Vesić će, najvjerovatnije, biti na poziciji zamjenika gradonačelnika, a Mladenović najverovatnije pomoćnik. Biće i još novih lica, poput bivšeg košarkaša Gorana Grbovića, koji će takođe ući u gradsku upravu. Suština je da SNS hoće da ispuni obećanje koje je Beogradu dao, a o svemu tome će se diskutovati u stranci, gdje će biti donijeta konačna odluk", ističe izvor "Blica".

"Blic" navodi da je osim Radojičića i Vesića, koji su se spominjali da bi mogli da vode prijestonicu Srbije, favorit za nasljednika Siniše Malog bila i predsjednica beogradske opštine Savski venac Irena Vujović.

Bonus video: