Lutovac novi predsjednik Demokratske stranke: Zajedno moramo da pobijedimo apatiju

U obraćanju po proglašenju rezultata izbora, Lutovac je rekao da promjena u Srbiji neće biti bez DS-a
65 pregleda 2 komentar(a)
Zoran Lutovac, Foto: Betaphoto
Zoran Lutovac, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 02.06.2018. 18:17h

Zoran Lutovac izabran je danas za novog predsjednika Demokratske stranke (DS).

Kako je saopštila DS na Tviteru, Lutovac je dobio povjerenje 659 delegata na izbornoj skupštini stranke, Gordana Čomić dobila je 468 glasova, a Branislav Lečić 123 glasa.

Lutovac je i bivši ambasador Srbije u Crnoj Gori.

U obraćanju po proglašenju rezultata izbora, Lutovac je rekao da promjena u Srbiji neće biti bez DS-a.

"Bez Demokratske stranke nema promjena, nema poboljšanja naše Srbije. Zato zajedno moramo da pobijedimo apatiju, da izađemo u susret milionima koji su bili jednom sa nama", kazao je novi predsjednik DS-a.

Pored kandidata za predsjednika stranke, delegati su na današnoj izbornoj skupštini u Centru "Sava" u Beogradu glasali i za pet potpredsjednika, predsjednika Političkog savjeta, članove stalnog sastava Glavnog i Nadzornog odbora, kao i za članove Statutarne komisije.

Izbori u Demokratskoj stranci su uslijedili pošto je predsjednik DS Dragan Šutanovac podnio ostavku poslije loših izbornih rezultata na beogradskim izborima u martu ove godine na kojima su demokrate osvojile svega 2,25 odsto glasova izašlih birača.

Šutanovac je za predsjednika DS izabran na neposrednim izborima 2016. godine, dok su današnji izbori održani po delegatskom sistemu, što se objašnjava najčešće finansijskim i tehničkim razlozima jer je većina članova tražila da se stranački izbori održe što prije.

Bonus video: