Šarić nudio 10 miliona za likvidaciju visokih funkcionera Srbije

Beogradski "Pres" navodi da je vijest stigla iz jedne od najboljih evropskih obavještajnih službi i da se ne dovodi u pitanje
89 pregleda 21 komentar(a)
Sarko Šarić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Sarko Šarić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 16.07.2012. 10:20h

Odbjegli narko-bos Darko Šarić ponudio je nagradu od 10 miliona eura za ubistvo šestoro najviših državnih funkcionera Srbije koje je optužio za krah svoje narko-imperije, piše "Pres", a prenosi Tanjug.

Na spisku, koji je jedna zapadnoevropska obavještajna služba prošle sedmice dostavila BIA, nalaze se bivši predsjednik Srbije Boris Tadić, njegov šef kabineta i predsjednik Biroa za koordinaciju Savjeta za nacionalnu bezbjednost Miodrag Rakić, ministar unutrašnjih poslova i mandatar za sastav nove vlade Ivica Dačić, šef BIA Saša Vukadinović, tužilac za borbu protiv organizovanog kriminala Miljko Radisavljević i ministarka pravde Snežana Malović.

List navodi da je vijest stigla iz jedne od najboljih evropskih obavještajnih službi i da se ne dovodi u pitanje, a da je sa sadržinom poruke upoznat i predsjednik Srbije Tomislav Nikolić i njegov kabinet.

U Nikolićevom kabinetu je rečeno da su u više navrata upozoravali na ozbiljnu opasnost koja prijeti Tadiću i ljudima koji su se u prošloj vladi borili protiv organizovanog kriminala.

"Pokrenute su istrage, ali detalje o informacijama koje smo dobili ne možemo otkrivati, osim da smo do njih došli preko svojih kanala", rečeno je u kabinetu, uz isticanje da "Nikolić neće dozvoliti da se pitanje Tadićeve, ali ni bezbjednosti ostalih ljudi koji su radili u timu za borbu protiv organizovanog kriminala dovede u pitanje".

Bonus video: