"Vojvodina više ne može da izdaje ni dozvole za pecanje"

"Vojvodina je vjerovala u politički sistem u Srbiji, ali se to vjerovanje očigledno razbilo o bahatost beogradskih vlastodržaca i njihovih poltrona"
100 pregleda 18 komentar(a)
Nenad Čanak, Foto: B92
Nenad Čanak, Foto: B92
Ažurirano: 15.07.2012. 15:37h

Vođa Lige socijaldemokrata Vojvodine, Nenad Čanak u intervjuu novosadskom Dnevniku komentarisao je odluku Ustavnog suda Srbije kojom su osporene neke nadležnosti Vojvodine pa i pravo na glavni grad.

"Nedvosmisleno nam je poručeno kako Vojvodina više ne može da izdaje ni dozvole za pecanje. I mi sada moramo da se branimo, a kako naša prava više ovdje nema ko da zaštiti, internacionalizacija pitanja Vojvodine je neminovna", rekao je Čanak i dodao da je Vojvodina vjerovala u politički sistem u Srbiji, ali se to vjerovanje "očigledno razbilo o bahatost beogradskih vlastodržaca i njihovih poltrona".

"Nakon samo jednog i to nedovršenog kruga izbora, jer nova vlada još nije formirana, već se demontira sve što je mukotrpno slagano 12 godina. E, to neće moći", odlučan je Čanak.

On dodaje da u Vojvodini većina ljudi "ne pristaje na zatiranje pokrajinskih specifičnosti", a optužbe o vojvođanskom separatizmu jer nazvao budalaštinama.

"Nema ovdje separatizma, to su budalaštine, ali ja kao Srbin iz Vojvodine osjećam svoju posebnost. Mi tražimo samo jednu elementarnu civilizacijsku tekovinu: pravo da odlučujemo o svojim resursima", kaže Čanak.

Bonus video: