Joksović ubijen jer nije spriječio brata da svjedoči?

Joksović je bio u lošim odnosima s bratom posljednje dvije godine, a u kriminalnim krugovima se čak pominjao i kao osoba koja je trebalo ga da likvidira
253 pregleda 10 komentar(a)
Radojica Joksović, Foto: Printscreen (YouTube)
Radojica Joksović, Foto: Printscreen (YouTube)
Ažurirano: 06.07.2012. 01:49h

Pljevljak Radojica Joksović (32) ubijen je zbog neispunjenog obećanja odbjeglom Darku Šariću da će brata Nebojšu Joksovića spriječiti da pred Specijalnim sudom u Beogradu svjedoči protiv pljevaljskog narko-klana, prvi je smjer istrage koju je poslije eksplozije pokrenula beogradska policija.

"Blic" piše da se ova pretpostavka zasniva na nekoliko činjenica do kojih je policija došla u posljednja 24 sata, a od kojih je najznačajnija da je upravo Radojica Joksović u januaru 2011. na suđenje u kome je Nebojša Joksović svjedočio kao zaštićeni svjedok, doveo njegovog oca, s ciljem da spriječi brata da ocinkari bivše saradnike.

Tada je Nebojša Joksović inscenirao srčani napad zbog čega su reagovali ljekari Hitne pomoći, a njegovo svjedočenje odloženo za sjutradan.

Dan kasnije, Nebojša Joksović je progovorio o narko-poslovima i saradnji sa klanom Darka Šarića, a u međuvremenu većina optuženih iz ovog klana koji su se našli iza rešetaka sa Tužilaštvom za organizovani kriminal potpisali su sporazum o priznanju krivice.

Pominjao se kao mogući atentator na Nebojšu

Joksović je bio u lošim odnosima s bratom posljednje dvije godine, a u kriminalnim krugovima se čak pominjao i kao osoba koja je trebalo ga da likvidira.

"Blic" piše da je krug oko zaštićenog svedoka sada je sužen i pljevaljski narko-bos je novim ubistvom pokazao Joksoviću kako mu i dalje radi o glavi.

"Ubijeni Radojica je u vrijeme kada je Šarićev klan na veliko švercovao drogu bio u istom timu sa bratom. Obojica su radili za Šarića, ali se nešto pijre akcije “Balkanski ratnik” Radojica priklonio drugom kriminalnom klanu.

Došlo je do sukoba između njega i Nebojše, i njih dvojica su od tada bili u lošim odnosima i nisu kontaktirali", kaže za “Blic” izvor iz MUP Srbije.

Šta se dešavalo sa Radojicom nakon što je pokrenuta akcija “Balkanski ratnik”, a zatim i Nebojša Joksović odlučio da svjedoči protiv Šarića, za sada se ispituje.

"Prije dve godine, ubijeni Radojica je u kriminalnim krugovima pominjan kao osoba koja je trebalo da likvidira brata. Pitanje je da li zbog njihovih neraščišćenih računa ili u ime osvete za svjedočenje protiv Šarića.

Ukoliko se Radojica u međuvremenu vratio starim saradnicima iz Pljevalja, pitanje je ko sada stoji iza njegove likvidacije i sa kojim motivom. Ukoliko je ostao pri suprotstavljenom klanu, motiv je jasan: osveta, njemu koji se okrenuo protiv Šarića, ali i bratu za svjedočenje.

Na ovaj način ubice su Nebojši Joksoviću pokazale koliko blizu mogu da priđu njegovoj familiji. Radojica je izabran kao lakša meta od brata Nebojše, kome pripadnici Šarićevog klana odavno planiraju da se osvete - kaže za “Blic” izvor iz MUP Srbije.

Bonus video: