Lezbijke pretučene u Zagrebu: Da ste u Beogradu, ne biste slobodno šetale

"Odvratne lezbače i pederi, treba vas sve pobiti i popaliti!", samo su neke od uvreda
169 pregleda 20 komentar(a)
Ažurirano: 26.06.2012. 13:09h

Nepoznati muškarac fizički je napao dvije djevojke lezbijske orijentacije u zagrebačkoj četvrti Trešnjevka, a među uvredama koje im je uputio bila je poruka da nebi mogle tako slobodno da se šetaju da su u Beogradu.Napad se dogodio 22. juna u šest sati ujutru, kada je muškarac dvije djevojke najprije napao verbalno, a potom i udarcima pesnicama u glavu, saopštili su danas organizatori Parade ponosa u hrvatskoj prijestonici, prenosi index.hr.Napadač je djevojke počeo da uznemirava dok su čekale noćni autobus.

Iako su ga one uglavnom ignorisale, obraćajuci mu se jedino porukom da ih ostavi na miru, on nije popuštao, već je nastavio s verbalnim zlostavljanjem u noćnom autobusu, navodi Zagreb prajd.

"Da ste u Beogradu, ne biste se ovako usudile hodati gradom! Odvratne lezbače i pederi, treba vas sve pobiti i popaliti!", samo su neke od uvreda koje je nepoznati muškarac uputio devojkama.Nakon što su izašle na stanici, verbalni napad pretvorio se u fizički, pošto je muškarac počeo da udara djevojke u glavu. One su nekako uspjele da pobjegnu, ali ih je napadač stigao i nastavio da ih udara pesnicama i nogama po glavi i tijelu.Jedna od djevojaka uspjela je da pozove policiju, poslije čega se napadač udaljio u nepoznatom pravcu, vrijeđajući i njih i policiju.

Jedna devojka zadobila je frakturu vilice, ima rasječenu usnu i potres mozga, dok druga ima hematome i masnice po licu

Jedna devojka zadobila je frakturu vilice, ima rasječenu usnu i potres mozga, dok druga ima hematome i masnice po licu.Žrtve su policiji na mjestu događaja naglasile da se napad dogodio iz mržnje zbog njihove polne orijentacije.Zagreb prajd je najavio da će podnijeti krivičnu prijavu protiv nepoznatog počinioca.

Galerija

Bonus video: