Redakciji portala E-novine isključena struja

UNS je izrazio zabrinutost zbog opasnosti da se ugasi "jedan od rijetkih drugačijih glasova na ionako siromašnoj i nedovoljno raznolikoj medijskoj sceni Srbije"
0 komentar(a)
E novine, Foto: Screenshot
E novine, Foto: Screenshot
Ažurirano: 19.06.2012. 16:55h

Udruženje novinara Srbije (UNS) protestovalo je danas zbog isključenja struje redakciji internet portala www.e-novine.com i istaklo da je to prijetnja gašenja medija.

"Jutros, oko 10 sati zbog preostalog duga od 60.000 dinara (oko 600 eura) Elektrodistribucija Beograd je isključila struju u radnom prostoru tog internet portala iako je prema tvrdnji redakcije dug za električnu energiju u posljednja tri mjeseca smanjen za 80.000 dinara", naveo je UNS u saopštenju.

UNS je izrazio zabrinutost zbog opasnosti da se ugasi "jedan od rijetkih drugačijih glasova na ionako siromašnoj i nedovoljno raznolikoj medijskoj sceni Srbije".

"UNS poziva kolege i javnost na solidarnost i pomoć E-novinama, a Elektrodistribuciju Beograd da omogući izmirenje duga vlasniku tog internet portala u ratama kako bi redakcija E-novina mogla nesmetano da nastavi svoj rad", navelo je Udruženje novinara Srbije.

I Sindikat novinara Srbije (SINOS) protestovao je danas zbog isključenja struje redakciji E-novina ukazujući da je riječ o jednom vidu pritiska na medije.

Sindikat je podsjetio da su E-novine platile najveći dio duga za struju i da sada duguje 60.000 dinara, što je, kako su naveli, nedopustiv razlog za isključenje.

U saopštenju SINOS-a traži se da elektrodistribucija uključi struju E-novinama i da sa tom redakcijom postigne dogovor o načinu isplate preostalog duga.

Bonus video: