AP: Mali dovođen u vezu s brojnim skandalima, iza njega stoji Vučić

Skupština Srbije danas je ubjedljivom većinom izabrala Malog za ministra finansija. Od 184 prisutna poslanika, za njegov izbor su glasala 154, dok je protiv bilo 30 poslanika
94 pregleda 4 komentar(a)
Siniša Mali, Foto: Betaphoto
Siniša Mali, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 29.05.2018. 18:51h

Američka novinska agencija Asošiejted pres prenijela je danas da je za novog srpskog ministra finansija izabran bivši gradonačelnik Beograda Siniša Mali koji je dovođen u vezu s brojnim finansijskim i drugim skandalima.

Mali je bio u središtu ilegalnog noćnog rušenja zgrada u centru Beograda 2014. godine, izvedenog u cilju čišćenja terena za izgradnju luksuznog naselja koju finansira konglomerat sa sjedištem u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, navodi AP.

Agencija dodaje da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, koga opisuje kao "autokratskog srpskog lidera", optužio Malog da stoji iza rušenja, ali da ga je kasnije zaštitio od bilo kakvih pravnih posljedica.

Vjeruje se da iza nominacije Malog za ministra finansija stoji upravo Vučić, dodaje AP.

Skupština Srbije danas je ubjedljivom većinom izabrala Malog za ministra finansija. Od 184 prisutna poslanika, za njegov izbor su glasala 154, dok je protiv bilo 30 poslanika.

Bonus video: