Banjalučani protestima brane gradski park

Ovo je jedna od posljednjih zelenih površina u Banja Luci koja može da ima funkciju parka,jer tu već postoje i drveće i klupe
85 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 31.05.2012. 15:04h

Više stotina Banjalučana okupiće se večeras po treći put ispred gradske uprave kako bi još jednom izrazili nezadovoljstvo zbog planirane gradnje stambeno-poslovnog kompleksa na mjestu gdje je park.

Protestujući sa parolama građani su prethodna dva dana šetali kroz grad i dolazili do parka gdje su nastavljali protest.

Kako prenosi Alternativna TV, predsjednik Centra za životnu sredinu Banjaluka Miodrag Dakić rekao je da ova okupljanja predstavljaju poruku gradskim vlastima i resornom ministarstvu koje je izdalo dozvolu za građenje, da se građani ne slažu sa uništavanjem ove posljednje zelene površine u gradu.

On je istakao da je ovo jedna od posljednjih zelenih površina u Banja Luci koja može da ima funkciju parka,jer tu već postoje i drveće i klupe.

Građevinska kompanija „Grand trejd počela je tokom vikenda radove na zelenoj površini ispred zgrade preduzeća „Medicinska elektronika“ na kojoj bi na 30.000 metara kvadratnih trebalo da bude izgrađen stambeno-poslovni kompleks.

Nezadovoljni Banjalučani okupljeni su i u Facebook grupi “Spasimo Picin park”, koja broji 34,448 članova.

Galerija

Bonus video: