Boris Tadić kandidat DS-a za premijera Srbije

Demokratska stranka (DS) predložila je večeras Borisa Tadića za mandatara za sastavljanje nove vlade Srbije saopšteno je novinarima poslije sjednice šireg Predsjednisstva te stranke u Beogradu
51 pregleda 21 komentar(a)
TAdić boris, Foto: Beta
TAdić boris, Foto: Beta
Ažurirano: 27.05.2012. 20:31h
"U životu nemam više motiv da bilo šta postanem, već da nešto postignem, a to je da Srbija nastavi evropskim putem, da osigura stabilnost i mir i uslove za bolji život svih građana", rekao je Tadić

"Demokratska stranka i ja nikada nismo bježali od odgovornosti. Zato sam spreman da preuzmem mjesto premijera, ukoliko koalicioni partneri prihvate načela, ciljeve i plan za funkcionisanje nove vlade", kaže u prvom intervjuu poslije drugog kruga predsjedničkih izbora 20. maja, za "Večernje novosti", lider Demokratske stranke Boris Tadić.

Sjednici, koja je počela oko 18 sati u sjedištu stranke u Krunskoj ulici, prisustvovali su predsjednik DS Boris Tadić, visoki funkcioneri te stranke kao i koalicioni partneri - predsjednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić i lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.

"Najvažniji zadatak vlade mora biti borba protiv nezaposlenosti i siromaštva i rat protiv korupcije i kriminala. Cilj vlade je da do kraja mandata obezbijedi bolji životni standard građana i reformiše državne institucije u skladu sa evropskim standardima", rekao je Tadić, istakavši da u životu nema više motiv da bilo šta postane, već da nešto postigne, a to je da Srbija nastavi evropskim putem, da osigura stabilnost i mir i uslove za bolji život svih građana.

Bonus video: