Predstavljen zajednički bukvar Albanije i Kosova

Premijer Kosova Hašim Tači je rekao da je promocija zajedničkog bukvara veliki istorijski dan za nacionalnu kulturu Albanaca
71 pregleda 8 komentar(a)
Ažurirano: 18.05.2012. 12:30h

Premijer Albanije Salji Beriša pozvao je danas susjede da se odreknu albanofobije, jer su Albanci, kako je kazao, nacija koja zna da čuva i održava prijateljstvo."Treba da kažemo našim susjedima, oslobodite se albanofobije. To je ostatak naslijeđenog primitivizma. Albanci su nacija koja zna da čuva i održava prijateljstvo", rekao je albanski premijer na predstavljanju zajedničkog bukvara za Kosovo i Albaniju u Prizrenu.

On je takođe rekao da su Albanci više nego bilo kada zainteresovani da rade na projektu nacionalnog ujedinjenja kroz veliki evropski projekat.Premijer Kosova Hašim Tači je rekao da je promocija zajedničkog bukvara veliki istorijski dan za nacionalnu kulturu Albanaca.

"Nismo se danas slučajno okupili u Prizrenu. Gdje god da žive Albanci, njihova je duša ovdje sa nama u Prizrenu, jer je Prizren duhovni centar svih Albanaca", rekao je Tači.

Predstavljanju prvog zajedničkog bukvara, koji su napisala po dva autora iz Albanije i Kosova prisustvovala je i predsednica Kosova, Atifete Jahjaga.

Bukvar će početi da se koristi u nastavi na Kosovu i Albaniji od početka školske 2012/13. godine.

Galerija

Bonus video: