U Sloveniji uhapšeni Miloš Šćekić (33) i Smail Kučević (40)

U toku akcije u cijeloj Sloveniji je uhapšeno oko 60 ljudi, koji su preprodavali oružje i drogu
966 pregleda 46 komentar(a)
Ažurirano: 14.05.2012. 21:18h

Grupu osumnjičenih kriminalaca, koja je uhvaćena u najvećoj akciji policije u Sloveniji, predvodio je 33-godišnji državljanin Crne Gore Miloš Šćekić, prenijeli su tamošnji mediji.

"Vođa grupe je živio na području Škofje Loke", rekao je na konferenciji za novinare vođa kriminalističke policije Kranja Boštjan Lindava.

Foto: Delo.si

Policija Kranja je zaplijenila 2,5 kilograma konoplje, 1,5 kilograma amfetamina, pola kilograma heroina i nešto kokaina, dok je droge u manjim kolčinama zaplijenila i policija Kopra

I ljubljanski dio ove grupe je predvodio 40-godišnji građanin Crne Gore Smail Kučević prijavljen sa boravkom u Ljubljani.

U toku akcije u cijeloj Sloveniji je uhapšeno oko 60 ljudi, koji su preprodavali oružje i drogu.

Najviše droge je zaplijenjeno u Ljubljani - osam kilograma hašiša, 7,3 kilograma kokaina, šest kilograma amfetamina i 1,8 kilograma drugih droga, rekao je pomoćnik direktora uprave kriminalističke policije Marjan Frank.

Čelnici slovenačke policije na konferenciji za novinare (Foto: Delo.si)

Policija Kranja je zaplijenila 2,5 kilograma konoplje, 1,5 kilograma amfetamina, pola kilograma heroina i nešto kokaina, dok je droge u manjim kolčinama zaplijenila i policija Kopra.

Kako je istaknuto malo ko od osumnjičenih bio je zaposlen, ali su kod njih zaplijenjene veće sume gotovine, na primjer u Ljubljani oko 35.000 eura, kao i skup nakit, satovi, a većina se vozila i skupim automobilima.

Foto: zurnal24.si

Istražne sudije su ispitale 29 ljudi od kojih je protiv dvadeset određen pritvor, a troje je u kućnom pritvoru.

U cijeloj akciji nije se radilo o uličnim preprodavačima, već o organizatorima poslova, rekao je Marjan Frank.

Opširnije u štampanom izdanju

Galerija

Bonus video: