Srbija: Tužilaštvo tvrdi da nije bilo izborne krađe, Nikolć najavio tuču za glasove

Ministar policije Ivica Dačić rekao je da je u toku istraga povodom tvrdnji funkcionera SNS-a o izbornoj krađi
0 komentar(a)
Ažurirano: 14.05.2012. 13:46h

Republičko javno tužilaštvo Srbije saopštilo da nije bilo falsifikovanja rezultata izbora, a da je džak sa izbornim materijalom, koji je pokazivala Srpska napredna stranka (SNS), ukraden poslije regularno sprovedene procedure.Republičko javno tužilaštvo saopštilo je da nije bilo falsifikovanja izbornih rezultata na biračkom mjestu u Pančevu, kao i da je džak, koji su funkcionerti SNS-a pokazali kao navodni dokaz izborne krađe, iznijet pošto su svi glasovi evidentirani, a zapisnik upućen Republičkoj izbornoj komisiji bez ikakvih izmjena.

"Od ukupno 16.782 vreće u RIK još nije pristiglo dvadesetak, među kojima je i ova iz Pančeva"

"Od ukupno 16.782 vreće u RIK još nije pristiglo dvadesetak, među kojima je i ova iz Pančeva".

Ministar policije Ivica Dačić rekao je da je u toku istraga povodom tvrdnji funkcionera SNS-a o izbornoj krađi kako bi se utvrdilo da li je riječ o organizovanoj akciji za namještanje izbora na određenim biračkim mjestima ili o propustima u izbornom procesu.Dačić je ranije danas rekao da je u okviru te istrage saslušano više desetina osoba koje su učestvovale u izbornom lancu i da će policija saznanja do kojih dođe u istrazi proslijediti Tužilaštvu, koje će reći da li postoje elementi prekršaja ili krvičnog djela.

Nikolić: Branićemo glasove fizički

Predsjednički kandidat SNS Tomislav Nikolić odbacio je danas tvrdnje Tužilaštva da nije bilo izborne krađe i najavio da će se za drugi krug predsjedničkih izbora naprednjaci bolje organizovati i da su spremni da "fizički brane svaki glas".

"Ovoga puta neće moći da bude krađe ili ćemo zaista da se tučemo kad god budu htjeli da kradu. Ovog puta sam spreman da se fizički ja lično tučem na biračkom mestu na kome kradu", rekao je Nikolić novinarima poslije sastanka sa članovima GO stranke. Prema njegovim riječima, neće biti zapisnika na mjestu na kome se dogodi krađa i dodao da je to stav stranke.

"Svaki glas ćemo braniti fizički", najavio je Nikolić.

Galerija

Bonus video: