Srpski narko bos pobjegao iz zatvora u Dominikani

Nebojša Gacanović, državljanin Srbije koji je prema pisanju medija Dominikanske Republike uhapšen zbog šverca 185 kg kokaina, uspio je da pobjegne iz pritvora
67 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 11.05.2012. 19:45h

Za Gacanovićem, koji je uhapšen kao pripadnik kriminalne grupe državljanina Hrvatske Zlatka Ugarkovića, raspisana je potjernica Interpola.

Gdje se krije Gacanović, inače rodom iz Aleksinca, zasad nije poznato. U srpskoj policiji tvrde da kod njih nije bio poznat kao izvršilac krivičnih djela. "Gacanović u Srbiji nema krivični dosije", kažu iz MUP-a Srbije.

Za razliku od njega, prema pisanju zagrebačkih medija, osumnjičeni Hrvati odranije su poznati tamošnjoj policiji. U grupi koja je planirala da prokrijumčari 180 kilograma kokaina nalazi se i Zadranin Elvis Mužanović, poznati ugostitelj kome se zbog trgovine drogom sudilo prije 12 godina.

Grupa je, prema pisanju zagrebačkih medija, u ovom poslu trebalo da zaradi 5 miliona eura, jer se radilo o kokainu veoma velike čistoće.

Istovremeno u Italiji je uhapšen Milivoj Šango, koji je u ovoj zemlji čekao isporuku droge, koja je dalje trebalo da se prokrijumčari u zemlje istočne Evrope. Za njegovim nećakom Ivanom Šangom, koji je takođe dio grupe, raspisana je potjernica.

Grupa je, prema pisanju zagrebačkih medija, u ovom poslu trebalo da zaradi 5 miliona eura, jer se radilo o kokainu veoma velike čistoće.

Podaci policije ukazuju na to da je drogu iz Venecuele na Karibe prebacio Kolumbijac, saradnik hrvatskih dilera, odakle je ona brodom trebalo da bude prebačena do Italije, a zatim u Hrvatsku i dalje

Planovi dilera presječeni su u akciji kojom je rukovodila hrvatska policija, a u kojoj su učestvovale i policije Italije, Francuske i američka DEA. Pod prismotrom ovih policija dileri su bili duže od šest mjeseci.

Za to vrijeme utvrđeno je da dilerska grupa poslovima rukovodi iz iznajmljene kuće u blizini plaže, u poznatom dominikanskom ljetovalištu Boka Kika. U ovoj kući boravili su Ugarković, Ivan Šango, Gacanović, ali i izvjesni Hose Para Fjorentino iz Venecuele. Akcija hapšenja osumnjičenih izvedena je na jahti “Ihtis” na kojoj je pronađeno 175 paketa kokaina.

Policija je ovu akciju nazvala “Pomorska barijera”, a hrvatski mediji navode da će osumnjičenim dilerima biti oduzeta imovina zarađena prodajom droge.

Bonus video: