U toku najopsežnija policijska akcija u istoriji Slovenije

Najveća policijska akcija ove vrste u Sloveniji, do sada je bila iz 2010. godine, nazvana "Balkanski ratnik", u kojoj je uhapšeno 17 osoba
155 pregleda 5 komentar(a)
Hrvatska hapšenje, Foto: Novilist.hr
Hrvatska hapšenje, Foto: Novilist.hr
Ažurirano: 11.05.2012. 13:05h

Slovenačka policija uhapsila je oko 50 osoba u akciji pretresa više od 60 kuća na nekoliko lokacija u Sloveniji u okviru borbe protiv organizovanog kriminala, saopštila je danas lokalna policija.

U akciji je učestvovalo više od 300 policajaca, a u akciji je do sada uhapšeno oko 50 osoba, rekla je predstavnica policije Vesna Drole a prenijela je slovenačka agencija STA.

Nekoliko slovenačkih novinskih portala prenijelo je da je koordinisana akcija sprovedena u nekoliko gradova, među kojima su Ljubljana, Kopar i Gorenjsko, a da su na meti bili ilegalni trgovci oružja i droge.

Najveća policijska akcija ove vrste u Sloveniji, do sada je bila iz 2010. godine, nazvana "Balkanski ratnik", u kojoj je uhapšeno 17 osoba pod sumnjom da su pripadnici balkanskog kokainskog kartela.

Među osumnjičenima iz te grupe nalazi se i Dragan Tošić, protiv koga je u toku sudski postupak u Ljubljani. On se tereti da je vođa slovenačkog ogranka kriminalne grupe narko bosa Darka Šarića koji se nalazi u bjekstvu.

Bonus video: