BiH: Ukrao džip u kojem je bilo dvoje djece

Kako javljaju sarajevski mediji, trogodišnja djevojčica je prespavala otmicu, a dječak koji je bio budan je istraumiran i doživio je psihološki šok
3 komentar(a)
Krađa automobila, Foto: Carinsurance.org
Krađa automobila, Foto: Carinsurance.org
Ažurirano: 11.05.2012. 07:30h

U sarajevskom naselju Hrasno nepoznati musskarac ukrao je terenac "volvo" koji je u vlasnisstvu Merjem Duraković, a u autu su bila njena djeca stara tri i devet godina.

Nepoznati muškarac je sinoć oko 21.30 sati vozio 50-tak metara, a kada je shvatio da su u automobilu deca, istrčao je iz otetog vozila, te sjeo u crnog "golfa 5" u kojem su bili njegovi saučesnici, dvojica nepoznatih musskarca.

Kradljivci su pobjegli s mesta dogadjaja.

O ovom su odmah obaviještene policijske patrole, a počinioci još nijesu uhapšeni.

"Moj sin, kojem je pet godina, bio je sa sestrom i njenom djecom na vikendici. Ona ih je dovezla ih ispred zgrade gdje stanujemo i trebala sam izaći po dijete. Medjutim, kako nisam izašla, moja sestra je izvela mog sina do haustora, a njeno dvoje djece ostalo je u autu. U tom momentu nepoznati muškarac sjeo je u terenac i odvezao se", kazala je je Merjeminina sestra Emira Huskić.

Kako javljaju sarajevski mediji, trogodišnja djevojčica je prespavala otmicu, a dječak koji je bio budan je istraumiran i doživio je psihološki šok.

Bonus video: