Skoplje: Šofer ubica sve priznao

Haki Haziri (28) u istrazi je detaljno opisao rutu po kojoj se auto kretao, ali da je saznao da su planirali ubistvo tek kada su stavili fantomke i izvadili oružje
58 pregleda 16 komentar(a)
Ažurirano: 10.05.2012. 11:02h

Makedonski dnevni list "Fokus" je objavio da je Haki Haziri, koji je prvo tražio da bude zaštićeni svjedok u vezi petostrukog ubistva kod Smiljkovskog jezera, a zatim tražio da mu se taj status ukine, bio šofer ubicama.

Pozivajući se na izvore iz istrage, "Fokus" prenosi detalje iskaza koji je Haziri dao pred istražnim organima gdje je rekao da je vozio počinioce ubistva ali da nije znao šta spremaju.

U iskazu je rekao da su mu oni rođaci, a jedan od njih, koji je organizovao bjekstvo na Kosovo, je njegov stric.

Haziri, (28) iz skopskog naselja Šuto Orizari, u istrazi je, kako piše "Fokus", detaljno opisao rutu po kojoj se auto kretao, ali da je saznao da su oni planirali ubistvo tek kada su stavili fantomke i izvadili oružje.

Haziri je još rekao da su ubice nakon zločina otišle u kumanovska sela gdje su ostavili auto, a zatim pomoću njegovog strica otišli na Kosovo.

On je još rekao da je nakon ovog dešvanaja oslabio 28 kilograma zbog griže savjesti. Haziri protiv koga je podnijeta krivična prijava za terorizam, nalazi se u 30-dnevnom pritvoru.

U skopskom naselju Radišani su 12. aprila ubijena petorica muškaraca, četvorica mladića i jedan sredovječni muškarac.

Ubijeni su Filip Slavkovski, Aleksandar Nakjoski, Cvetančo Acevski i Kire Tričkovski, svi u dobi od 18 do 20 godina i 45-godišnji Borče Stefkovski.

Njihova tijela su pronađena blizu jezera, popularnog ribarskog odredišta u sjevernom predgrađu Skoplja, a pronašli su ih ribari. To ubistvo je izazvalo velike napetosti između Makedonaca i makedonskih Albanaca.

Galerija

Bonus video: