Policajac sa "Maksimira": Opet bih udario Bobana

Okršaj na stadionu je bio uvod u raspad SFRJ, a jedan od upamćenih događaja je kad je tada mladi igrač Dinama, Zvonimir Boban u skoku udario policajca Refika Ahmetovića
57 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 04.05.2012. 14:31h

Od neodigrane utakmice na zagrebačkom "Maksimiru" između Dinama i Crvene Zvezde prošle su skoro 22 godine, a razlog neodigravanja utakmice je bio sukob navijača dva tima, Delija i Bad Blue Boysa.

Okršaj na stadionu je bio uvod u raspad SFRJ, a jedan od upamćenih događaja je kad je tada mladi igrač Dinama, Zvonimir Boban u skoku udario policajca Refika Ahmetovića.

Boban se nakon toga skrasio u italijanskom Milanu i napravio veliku karijeru, a policajac je otišao u Bosnu u Višegrad.

"Moje neke tadašnji kolege u uniformi govorili su mi što ga nisam ubio, no, ja to nisam htio", kazao je svojevremeno Refik Ahmetović, koji je zbog direktnog kontakta s kapetanom vatrenih po njemu dobio i nadimak Boban.

Boban je prije nekoliko dana izjavio da bi opet uradio isto, jer je policija tukla njegove navijače i da se ne kaje zbog poteza, reagovao je Refik Ahmetović koji danas živi u Sarajevu.

"Razumijem ga. I ja bih isto učinio u odbrani svoje države. No, i da se i danas nađem u takvoj ili sličnoj situaciji i da me neko napadne, isto bih reagovao, kazao je Refik Ahmetović.

Galerija

Bonus video: