Počinje objedinjeno suđenje Šarićevoj grupi

Dušku Šariću, bratu Darka Šarića, takođe optuženom za trgovinu kokainom, danas će biti izrečena prvostepena presuda pred specijalnim vijećem Višeg suda u Bijelom Polju
0 komentar(a)
Sarko Šarić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Sarko Šarić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 03.05.2012. 08:10h

Suđenje kriminalnoj grupi odbjeglog Darka Šarića danas bi pred Specijalnim sudom u Beogradu trebalo da počne objedinjeno po sve četiri optužnice kojima se pripadnici njegove grupe terete za šverc više od ukupno tri tone kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu tokom 2008. i 2009. godine.

Njegovom rođenom bratu Dušku Šariću, takođe optuženom za trgovinu kokainom, danas će biti izrečena prvostepena presuda pred specijalnim vijećem Višeg suda u Bijelom Polju.

Na optuženičkoj klupi pred Specijalnim sudom u Beogradu naći će se svega desetak pripadnika Šarićeve grupe pošto su do sada sedmorica već osuđena na osnovu sporazuma sa tužilaštvom za organizovani kriminal po kom su priznali krivicu u zamjenu za četiri do 10 godina zatvora.

Trojica optuženih su dobila status svjedoka saradnika, dok je Šarić i još desetak njegovih saradnika u bjekstvu.

Za danas je planirano da se održi pripremno ročište u tom objedinjenom procesu po četiri optužnice. Poslije toga su]enje će krenuti formalno ispočetka po odredbama novog Zakonika o krivičnom postupku.

Bonus video: