Članovi Šarićevog klana se nagodili sa srpskim Tužilaštvom

Miodragović je po zaključenju sporazuma, koje je prihvatilo Posebno vijeće Specijalnog suda u Beogradu, osuđen na sedam i po godina zatvora
94 pregleda 0 komentar(a)
Specijalni sud, Beograd, Foto: Blic.rs
Specijalni sud, Beograd, Foto: Blic.rs
Ažurirano: 26.04.2012. 20:30h

Mirko Miodragović, član kriminalne grupe Darka Šarića, optužen za krijumčarenje 1,1 tone kokaina, koliko je u martu 2008. zaplijenila brazilska policija, zaključio je sporazum o priznanju krivice sa srpskim Tužilaštvom za organizovani kriminal, saznaje „Blic”.

Prije Miodragovića, sporazum je potpisao i njegov sin Aleksandar Miodragović, poznat po tome što je za kupovinu kokaina prenio 250.000 eura oblijepljenih oko tijela.

Kako piše beogradski list, Miodragović je po zaključenju sporazuma, koje je prihvatilo Posebno vijeće Specijalnog suda u Beogradu, osuđen na sedam i po godina zatvora.

“Miodragović je optužen za udruživanje radi vršenja krivičnih djela i krijumčarenje droge. Osim zatvorske kazne, od njega je oduzeta i imovina vrijedna 70.000 eura, a za koju je utvrđeno da je stečena krivičnim djelima”, rekao je „Blicu” izvor iz Tužilaštva.

Osim njih i Darka Šarića, na istoj optužnici su i Goran Soković, Željko Vujanović, braća Marko i Miloš Pandrc, Radan Adamović, Miloš Čajić, Darko Gazdić i Nikola Dimitrijević, koji je bio glavni “operativac” klana u Brazilu.

Novac za nabavku kokaina Šarić, Soković i Vujanović slali su preko Miodraga i ostalih članova, koji su se međusobno zvali „igračima”, uz nagradu od dvije do tri hiljade eura.

Pripadnici „brazilske grupe” su kupljenu drogu pakovali u iznajmljenim stanovima i dopremali do prekookeanskih brodova koji su plovili za Evropu. Brazilska policija je 23. marta 2008. godine upala u skladište u Sao Paulu, u Ulici Hose Teskarolo 79, gdje je bilo uskladišteno 1,23 tone kokaina koji su skrivali narko-dileri iz Holandije, a koji su od Šarićeve grupe kupili 1,1 tonu droge.

Bonus video: