Izdvojen DNK ubica u Makedoniji

Od tih DNK možda i ne bude neke pretjerane koristi ukoliko se ne pronađu osumnjičeni čiji bi se genetski materijal poklopio sa onim sa mjesta zločina
0 komentar(a)
Makedonija ubistvo vozilo, Foto: Kanal5.com.mk
Makedonija ubistvo vozilo, Foto: Kanal5.com.mk
Ažurirano: 25.04.2012. 10:43h

Makedonska policija uspjela je da izdvoji DNK počinilaca petostrukog ubistva kod Skoplja, ali Makedonija nema široku bazu podataka, što dalje komplikuje istragu.

Od tih DNK možda i ne bude neke pretjerane koristi ukoliko se ne pronađu osumnjičeni čiji bi se genetski materijal poklopio sa onim sa mjesta zločina.

Policija, teoretski, može da sazna stotine detalja o porijeklu i životu ubica, ali će njihov identitet ostati tajna sve dok ne uhapse osobe čiji će se DNK poklopiti sa nalazima prikupljenim kod Železarskog jezera i tamno-crvenog "opela".

DNK prikupljen tokom istrage ne poklapa se sa uzorcima pohranjenim u makedonskim bazama podataka, tako da će Skoplje, prije ili kasnije, morati da zatraži pomoć okolnih država, u nadi da bi se u tamošnjim arhivama mogao nalaziti ključ za rješenje dvije sedmice duge misterije

U Makedoniji se sve češće čuju mišljenja da je istraga, zapravo, zapala u ćorsokak, te da će policiji, ukoliko je država uopšte namjerna da reši taj slučaj, biti potrebna ozbiljna pomoć iz inostranstva. Najčešće pominjani potencijalni spasioci su agenti američkog Federalnog istražnog biroa.

Istražioce Ef-Bi-Aja, za sada, niko nije pozvao da dođu u Makedoniju, a vlasti u Skoplju poručuju da ni saradnja sa okolnim državama nije dala nikakve opipljivije rezultate, što ostavlja silan prostor za spekulacije o motivima ubistava, koji se kreću od terorizma do organizovanog kriminala.

Bonus video: