Makedonija: Ubistva se desila na dvije lokacije

Prema rekonstrukciji zločina, koju je uradila istraga, ubijeni mladići su se najvjerovatnije spremali da odu
117 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 20.04.2012. 15:40h

Petostruko ubistvo kod Smiljkovskog jezera u blizini Skoplja, prošle sedmice, izvršeno je na dvije lokacije oko jezera, u roku od pet do 10 minuta, u četvrtak nešto poslije 20 sati, a pucano iz tri oružja, rekli su danas novinarima predstavnici MUP-a.

Istraga je utvrdila da je na žrtve pucano iz tri automatska oružja, što navodi da se radi o tri ili više izvršilaca, kazali su predstavnici MUP-a na konferenciji za novinare, navodeći da je slučaj prijavljen na telefonski broj 192 u 22.15 sati, ali ne kao ubistvo.

Kako je rečeno, u prvom javljanju policiji je saopšteno da su viđena tijela pet osoba u blizini jezera i da policija treba da provjeri da li se radi o pijanim ljudima, ili im je potrebna pomoć.

U sljedećem pozivu, 15 minuta kasnije, trojica pecaroša su javili da su pronašli tijela mladića i da se radi o ubistvu, nakon čega je vrlo brzo policija stigla na mjesto zločina.

Automobil pete žrtve, 45-godišnjeg stanovnika sela Čreševo, pronađen je oko 100 metara od tijela četiri mladića, i imao je otvoren prtljažnik

Prema rekonstrukciji zločina, koju je uradila istraga, ubijeni mladići su se najvjerovatnije spremali da odu, jer pozicija na kojoj su nađeni je daleko od vode, a auto im je bio u poziciji za odlazak. Ova pretpostavka MUP-a potvrđuje i to da je oprema za pecanje pronađena blizu njihovih tijela.

Automobil pete žrtve, 45-godišnjeg stanovnika sela Čreševo, pronađen je oko 100 metara od tijela četiri mladića, i imao je otvoren prtljažnik, pa se pretpostavlja da se i on spremao za odlazak.

U MUP-u su rekli da su poznati svi podaci o automobilu "opel omega", koji je pronađen na desetak kilometara od mesto zločina, kao i o "mercedesu" čije su registarske tablice zakačene na crveni "opel". U "opelu" su, kako je navedeno, pronađeni određeni tragovi koji su na analizi.

Što se tiče pomoći koju su ponudile pojedine strane obavještajne službe za rasvjetljavanje ovog zločina, iz MUP-a kažu da je ona za sada samo deklarativna.

U MUP-u su rekli i da je, zbog protesta koji su povodom tog zločina organizovani u ponedjeljak u Skoplju, podnijeto 14 krivičnih prijava protiv učesnika tih skupova

Galerija

Bonus video: