Bogoljub Karić: Finansirao sam većinu političkih partija

U trenutku kada mi je život bio ugrožen, imao sam dvije mogućnosti - da prihvatim pritvor ili da poslušam prijatelje iz državnog vrha i odem iz Srbije
86 pregleda 0 komentar(a)
Karić, Foto: Kurir
Karić, Foto: Kurir
Ažurirano: 16.04.2012. 09:55h

Predsjednik Pokreta snaga Srbije Bogoljub Karić kaže da je svojevremeno finansirao skoro sve političke stranke u toj zemlji.

Karić kaže da trenutno "stvara", radeći na poslovima vrijednim više milijardi dolara, i da zapošljava više desetina hiljada ljudi. On tvrdi da je nedužan, i da je svoju nevinost "dokazao pred najvišim institucijama Ruske Federacije i EU", i da će je dokazati i u Srbiji kada "vlast to bude omogućila".

"U trenutku kada mi je život bio ugrožen, imao sam dvije mogućnosti - da prihvatim pritvor, koji bi se završio mojim „samoubistvom“, ili da poslušam prijatelje iz državnog vrha i odem iz Srbije. Ako vam centri moći pokrenu stečajeve u banci, osiguranju, Mobtelu, BK TV, logično slijedi fizička likvidacija", kaže za „Blic“ Bogoljub Karić.

On kaže da je neistina da je zajedno sa braćom i sestrom sa računa Mobtela prebacili 60 miliona eura na privatne račune i račune BK grupe.

"Da sam unio samo jedan dolar, Srbija je od prodaje Mobtela dobila 1,8 milijardi eura. Evropska komisija traži ukidanje oznake državne tajne sa dokumenata vezanih za privatizaciju Mobtela nakon dostavljenih dokaza koji jasno govore o povezanosti Martina Šlafa i Mlađana Dinkića i drugih visokorangiranih funkcionera Srbije", kaže Karić.

Bonus video: