Prijeti da će minirati brane u Holandiji ako ne oslobode Šešelja, Mladića i Karadžića

Srbin koji se predstavlja kao dr Miroljub Petrović, prijeti da će sravniti nasipe
150 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 13.04.2012. 08:27h

Holandska obaveštajna služba ispituje snimke koji su se nedavno pojavili na You Tube-u, na kojem jedan Srbin prijeti da će srušiti brane u Holandiji, u znak protesta zbog toga što se u zatvoru u Sheveningenu nalaze Ratko Mladić, Radovan Karadžić i Vojislav Šešelj, prenose holandski mediji, piše Blic.

Holandska obaveštajna služba AIVD ispituje dva snimka, na kojima Srbin, koji se predstavlja kao dr Miroljub Petrović, prijeti da će "sravniti sa zemljom" brane u Holandiji ukoliko na slobodu ne budu pušteni Mladić, Karadžić i Šešelj.

Holandski mediji prenose da se na snimku vidi Petrović ispred nasipa na obali Sjevernog mora, a u snimku navodi da se u tom trenutku nalazi na oko 20 kilmetara od Amsterdama.

On na jednom od snimaka kaže da "grupa intelektualaca" u Srbiji ima plan oslobađanja "patriota Šešelja, Karadžića i Mladića".

Holandski Metro objavio je snimak na kojem se Petrović nalazi ispred Haškog tribunala i govori da je tu u jednoj od posljednjih posjeta jer će to mjesto biti sravnjeno sa zemljom.

Galerija

Bonus video: