Srbi spriječili postavljanje kontrolnih kućica u Kosovskoj Mitrovici

U naselju Tri solitera u Kosovskoj Mitrovici, juče je bombom ubijen Albanac, a Srbi su danas prevrnuli i razbili stakla postavljene kontrolne kućice
84 pregleda 0 komentar(a)
Kosovska Mitrovica, Foto: M. Đurica
Kosovska Mitrovica, Foto: M. Đurica
Ažurirano: 09.04.2012. 17:22h

Nekoliko stotina Srba iz sjevernog dijela Kosovske Mitrovice, gdje čine većinu stanovništva, spriječilo je oko 13 sati pripadnike Kosovske policijske službe da postave tri kontrolne kućice u naselju Tri solitera gdje je juče bombom ubijen Albanac Seljver Haradinaj i ranjeno njegovo dvoje djece kada su im napadači podmetnuli eksploziv na prozor.

Kućice su dovezene iz južnog dijela grada, a cilj je bio da se kraj svakog nebodera postavi jedna stražarska kućica u kojemu bi bili pripadnici Kosovske policijske službe, javljaju mediji u Srbiji.

Kosovski policajci su uspjeli danas da postave samo jednu kućicu, ali su je Srbi prevrnuli i razbili stakla na njoj. Ostala dva objekta policajci su odvezli nazad.

Istovremeno s okupljanjem Srba, okupili su se i Albanci iz smjera sela Suvi Do gdje je sinoć, kako tvrde srpski izvori, pretučen jedan Srbin. Albanci su se okupili i u južnom dijelu grada. Kako javljaju mediji, situacija je bila napeta, ali nije bilo ozbiljnijih izgreda i uskoro su se i Srbi i Albanci razišli svojim kućama.

Bonus video: