NAREĐENJE IZ HAGA

Jadranka Šešelj kandidat za predsjednika Srbije

Radikali su poslije najave da će za 6. maj biti raspisani i predsjednički izbori saopštili da će njihov kandidat biti potpredsjednik stranke Aleksandar Martinović
743 pregleda 0 komentar(a)
Jadranka Šešelj, Vojislav Šešelj, Foto: Novosti.rs
Jadranka Šešelj, Vojislav Šešelj, Foto: Novosti.rs
Ažurirano: 06.04.2012. 14:11h

Jadranka Šešelj, supruga Vojislava Šešelja, kandidatkinja je Srpske radikalne stranke na predsjedničkim izborima u Srbiji 6. maja, odlučio je Predsjednički kolegijum radikala.

Jadranku Šešelj je za kandidata predložio potpredsjednik SRS Aleksandar Martinović koji je do sada bio najavljivan kao predsjednički kandidat radikala.

U saopštenju SRS piše da je Jadranka Šešelj svoju hrabrost, doslijednost i spremnost na žrtvovanje dokazala tokom proteklih 10 godina haškog zatočeništva svog supruga Vojislava Šešelja.

"Srbiji je potreban domaćin koji će o njoj brinuti i za nju se žrtvovati onako kako o svojoj porodici brine i za nju se žrtvuje Jadranka Šešelj", ocijenio je Predsjednički kolegijum.

SRS smatra da su izbori posljednja prilika za zaokret od dosadašnje "katastrafalne državne politike" i ukazuje da na predstojećim izborima gradjani biraju izmedju "politike poniženja i komadanja Srbije" koju nude Boris Tadić i Tomislav Nikolić ili politike ekonomskog i nacionalnog oporavka Srbije koji nudi SRS.

Radikali su poslije najave da će za 6. maj biti raspisani i predsjednički izbori saopštili da će njihov kandidat biti potpredsjednik stranke Aleksandar Martinović, ali je Šešelj u međuvremenu promijenio odluku.

Ovaj potez haškog pritvorenika Šešelja će iznenaditi mnoge, pogotovo jer je njegova žena Jadranka nedavno izjavila da nikada nije bila uključena u kampanju SRS, "pa ni sada", prenosi B92.

"Nemam ja šta da pričam o tome. Nisam ni mislila da bi trebalo. Da sam htjela, vjerujem da Vojislav ne bi imao ništa protiv. Možda bi mu se i dopalo. Možda bih pridobijala neke jeftine poene, a to nikako nisam htjela. Nije to u stranci naslijeđe. Dovoljno sam bila angažovana u porodici" - izjavila je Jadranka Šešelj.

Za očekivati je da bi kandidovanje Jadranke Šešelj moglo da dovede do prelivanja određenog broja glasova u onom dijelu biračkog tijela koje se odlučuje između predsjedničkih kandidata SRS, SNS i DSS.

Preporučujemo za Vas