Brnabić: Odluka o izručenju Marovića na pravosudnim organima

Ona je rekla i da slučaj Marović ne opterećuje odnose Crne Gore i Srbije.
14 komentar(a)
Ana Branbić, Foto: Eu2018bg.bg
Ana Branbić, Foto: Eu2018bg.bg
Ažurirano: 18.05.2018. 11:13h

Odluka o izručenju Svetozara i Miloša Marovića Crnoj Gori je na pravosudnim organima, rekla je danas srpska premijerka Ana Brnabić.

„Mi smo uvijek otvoreni za dijalog. Imam odličnu i stalnu komunikaciju sa premijerom Crne Gore. Što se tiče izručenja to je do pravosudnih organa, to je jedna odluka koja je u ovom trenutku van Vlade Republike Srbije“, kazala je Brnabić na konferenciji za novinare Sofiji odgoorajući na pitanja novinara iz Crne Gore.

Ona je rekla i da slučaj Marović ne opterećuje odnose Crne Gore i Srbije.

"Ne postoje problemi, važno je da imamo stalnu komunikaciju, otvoren dijalog i da svi zajedno radimo na tome da region bude stabilan."

Potpredsjednik Vlade Crne Gore, Zoran Pažin rekao je u aprilu da Crna Gora očekuje da će Srbija uhapsiti i izručiti Svetozara i Miloša Marovića koji su pravosnažno osuđeni u Crnoj Gori i za kojima su, na zahtjev Crne Gore, raspisane međunarodne Interpolove potjernice.

On je to kazao u reagovanju na izjavu potpredsjednika Vlade Srbije i ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića koji je izjavio da je crnogorskim državljanima koji se dovode u vezu sa obračunom kriminalnih klanova zabranjen ulazak u Srbiju.

Crna Gora, kako je rekao, ni nakon godinu dana nije dobila nikakvu informaciju o postupanju nadležnih organa Srbije po Interpolovim potjernicama u slučaju Svetozara i Miloša Marovića.

Bonus video: