razdori i ubistva

Žene su imale fatalnu ulogu u otkrivanju zemunskog klana

Barbara Bojović, Lukina supruga s kojom ima troje djece, nije se odmakla daleko od muža, čak ni kada je za njim raspisana potjernica Interpola
373 pregleda 0 komentar(a)
Luka Bojović, hapšenje, Foto: YouTube
Luka Bojović, hapšenje, Foto: YouTube
Ažurirano: 25.03.2012. 08:56h

Žene su uvijel imale vrlo bitnu ulogu u raskrinkavanju zemunskog klana, ali su dovodile i do razdora unutar grupe, pa i do svirepih ubistava.

Ko je ženska osoba zbog koje je Luka Bojović 2006. u Madridu odlučio da ubije Milana Jurišića Jureta, odbjeglog pripadnika „zemunskog klana“, za sada je misterija i srpskoj i španskoj policiji, piše Blic.

Postojao je strah da Jurišić ne ocinkari prijatelje i dovede policiju do njih, i zato je i ubijen.

U srpskoj policiji tvrde da na rasvetljavanju ubistva Milana Jurišića rade dve godine, od junu 2010. i hapšenja Sretka Kalinića, koji je i priznao zločin, ali da do sada nisu došli do informacije o djevojci koja bi mogla da bude motiv stravičnog obračuna dotadašnjih prijatelja.

"Razlozi Jurišićevog ubistva su mnogo ozbiljniji. On je ubijen zbog nepovjerenja koje se razvilo između njega i ostalih pripadnika „zemunskog klana“, predvođenog Bojovićem, koji je i štitio odbegle zemunce. Postojao je strah da Jurišić ne ocinkari prijatelje i dovede policiju do njih, i zato je i ubijen", tvrdi za „Blic“ izvor iz MUP Srbije.

Luka i Barbara

Barbara Bojović, Lukina supruga s kojom ima troje djece, nije se odmakla daleko od muža, čak ni kada je za njim raspisana potjernica Interpola.

Prema podacima španske policije, ona je sa djecom živjela u iznajmljenom stanu, u turističkom naselju Finestrat kod Alikantea. Imala je otvoren račun u banci na svoje ime, a djeca su bila upisana u školu pod pravim imenima.

Sve ovo lako je špansku policiju navelo na trag koji je u februaru doveo i do Bojovića.

Sve ovo lako je špansku policiju navelo na trag koji je u februaru doveo i do Bojovića.

Interesantno je i da su se Barbara i Bojović povremeno sastajali, ali su susreti bili toliko konspirativni da ni španska policija nije uspjevala da otkrije jednog od najtraženijeg srpskog bjegunca.

Ipak, tako se ušlo u trag Bojovićevom kumu Vladimiru Mijanoviću, koji je bio neposredna veza između Barbare i Luke.

Preko Bjanke do Petrića

Žena je bila ključna i za praćenje Bojovićevog saradnika Petrića, koji važi za glavnog egzekutora klana.

Za Petrićevu suprugu Bjanku bila je zadužena policija Njemačke, koja je registrovala svaki njen odlazak iz ove države u Španiju, gdje se sastajala s mužem.

Još jedna žena imala je fatalnu ulogu u „zemunskom klanu“, preostalom poslije „Sablje“. Ranjavanje Sretka Kalinića, u koga je u ljeto 2010. u Zagrebu pucao najbliži saradnik Miloš Simović, odmah je dovelo do žene kao motiva.

Supruge braće Miloša i Aleksandra Simovića - Bojana i Zorana, bile su prvi trag koji je pratila policija.

"Sretku je Simić bio idol, ali se ludo zaljubio u njegovu ženu Anu. Jednog dana presreo ga je kraj Jaruna, ispalio mu metak u glavu, a zatim ga raskomadao i djelove njegovog tijela bacio u jezero", tvrdio je Simović.

Supruge braće Miloša i Aleksandra Simovića - Bojana i Zorana, bile su prvi trag koji je pratila policija.

Aleksandar je 2006. uhapšen u stanu na Novom Beogradu, u kom je bio sa suprugom, dok je Bojana često odlazila za Hrvatsku, što je i bio znak gdje se kriju “zemunci”.

Preporučujemo za Vas