Porodica Brisa Tatona traži 300.000 eura odštete od Srbije

Oni se "iskreno nadaju da neće biti potrebno da se upuštaju u sudski spor sa Srbijom pred domaćim i međunarodnim sudovima"
63 pregleda 0 komentar(a)
Bris Taton, Foto: Mondo
Bris Taton, Foto: Mondo
Ažurirano: 15.03.2012. 14:46h

Porodica francuskog navijača Brisa Tatona, ubijenog u Beogradu, od Republike Srbije, odnosno Ministarstva unutrašnjih poslova, traži 300.000 eura u dinarskoj protivvrijednosti zbog pretrpljenih duševnih bolova i taj predlog danas je predat Republičkom javnom pravobranilaštvu, piše beogradski “Blic”

Brisa Tatona, francuskog navijača ubila je grupa navijača fudbalskog kluba Partizan, dok je bio u bašti kafića u centru Beograda.

Njegovi roditelji, Suzan i Alen Taton, i sestra Viržin predložili su mirno rješenje spora u kome od države Srbije zahtijevaju isplatu nematerijalne štete. "Oni se "iskreno nadaju da neće biti potrebno da se upuštaju u sudski spor sa Srbijom pred domaćim i međunarodnim sudovima, već da će se na miran način postići sporazum o naknadi štete koju je pretrpjela".

"Porodica će naknadu iskoristiti da se smrt njihovog sina i brata nikad ne zaboravi, i nastaviće borbu za iskorjenjivanje nasilja sa sportskih proredbi", navodi se u saopštenju Slobodana Ružića, advokata porodice Taton.

Bonus video: