Kamion smrskao auto Velimira Ilića

Službeno vozilo lidera Nove Srbije Velimira Ilića je potpuno uništeno kada je u njega na NIS benzinskoj pumpi udario kamion.
61 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 14.03.2012. 19:13h

Lider Nove Srbije, Velimir Ilić, je ostao nepovrijeđen, jer se u tom trenutku nije nalazio u vozilu, saopšteno je iz njegove stranke koja tvrdi da je riječ o napadu.

Vozač Ilićevog službenog automobila Robert Gambarjan je povrijeđen.

"NS smatra da napad nije slučajan već strogo izrežiran, kao i svi prethodni. NS zahtijeva od nadležnih organa da hitno otkrije pozadinu još jednog napada na Velimira Ilića kao i da se njegova lična bezbjednost zaštiti kako bi bio ravnopravan učesnik predstojeće kampanje", navodi se u saopštenju NS.

U saopštenju se navodi da se incident dogodio danas u 10.45 sati na NIS benzinskoj pumpi u ulici Dimitrija Tucovića u Beogradu.

Dačić: Nema naznaka o atentatu ili napadu na Ilića

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izajvio je danas da "nema naznaka" da je saobraćajna nesreća u kojoj je kamion udario službeno vozilo lidera Nove Srbije Velimira Ilića, zapravo bio napad ili pokušaj atentata.

"Velimir Ilić ima policijsku zaštitu, a ako je to nedovoljno, mi smo spremni da na osnovu bezbjednosnih procjena povećamo broj policajaca koji ga prate. Ipak, za sada ne postoje nikakvi operativni podaci da njemu prijeti opasnost", izjavio je Dačić novinarima u Kraljevu.

Nova Srbija ocijenila je ranije danas da "napad nije slučajan već strogo izrežiran, kao i svi prethodni". Ta stranka je zatražila od nadležnih organa da hitno otkriju pozadinu tog napada, kao i da Ilić bude zaštićen.

Ministar policije je naveo da u trenutku nesreće Ilić nije bio u vozilu, a da je vozač kamiona priznao šta je uradio.

"Priznao je svoju grešku i ne nalazi se u našim evidencijama lica povezanih na bilo koji način sa nekim kriminalnim radnjama, ali svi segmenti tog događaja će biti sagledani", kazao je ministar policije.

Ministar policije je podsjetio da je nedavno imao sličan udes i da nijednog trenutka nije rekao da je to bio napad na njega, odnosno atentat.

Dačić je apelovao na političare da kada daju takve izjave, ostave policiji da radi svoj dio posla.

Prema zvaničnom policijskom saopštenju, na službeno vozilo predsjednika Nove Srbije Velimira Ilića danas oko 10 sati na benzinskoj pumpi u Beogradu naletio je kamion, a Ilić u tom trenutku nije bio u automobilu. Njegov vozač je zbog povrede vrata prebačen na Vojno medicinsku akademiju.

Bonus video: