Uhapšeni članovi organizovane kriminalne grupe

Pronađeno je i oduzeto oko 85 kilograma opojne droge skank
0 komentar(a)
Ažurirano: 05.03.2012. 17:53h

U predistražnom postupku koji su više mjeseci vodili Tužilaštvo za organizovani kriminal i Bezbjednosno-informativna agencija u Novom Sadu i na području Kraljeva uhapšeno je osam pripadnika organizovane kriminalne grupe koja se u dužem vremenskom periodu bavila krijumčarenjem opojne droge skank, dok se za jednim licem još traga.

Prema do sada prikupljenim podacima, članovi te kriminalne organizacije su opojnu drogu nabavljali od lica sa područja Kosova i Metohije, a bila je namijenjena narko tržištu Novog Sada i drugih gradova u Srbiji, saopšteno je iz kabineta tužioca za organizovani kriminal.

Istovremeno sa lišavanjem slobode, u više objekata koje su koristili osumnjičeni u Novom Sadu i Vrnjačkoj Banji obavljeni su pretresi po naredbama sudije za prethodni postupak, navedeno je u saopštenju.

Tom prilikom pronađeno je i oduzeto oko 85 kilograma opojne droge skank. Takođe je pronađeno i vatreno oružje u nelegalnom posedu - automatska puška i pištolj.

Po odobrenju tužioca za organizovani kriminal, Policijske uprave u Novom Sadu i Kraljevu donijele su rješenja o zadržavanju osumnjičenih.

Bonus video: