Šarić: Je li super posao? Ćopić: Nije super ali je korektan

Najzanimljiviji razgovori bili su oni Ćopića sa Šarićem, iz kojih se moglo zaključiti da je Ćopić bio daleko više od običnog saradnika
69 pregleda 0 komentar(a)
Darko Šarić, Foto: Savo Prelević
Darko Šarić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 27.02.2012. 16:44h

Snimljeni telefonski razgovori između Zorana Ćopića, optuženog za milionsko pranje kokainskog novca, i Darka Šarića, odbjeglog narko-bosa, dokazuju da je Ćopić bio značajan Šarićev konsultant u njegovim poslovima pranja novca, pišu banjalučke Nezavisne novine.

To je rekao Slobodan Ćelić, specijalni tužilac RS, u nastavku suđenja Ćopiću pred Sudskim vijećem Posebnog odjeljenja banjalučkog Okružnog suda.

Specijalno tužilaštvo RS je kao materijalne dokaze preslušalo veći broj telefonskih razgovora koje je Ćopić sa svojim saradnicima obavio u februaru 2009. godine.

Najzanimljiviji razgovori bili su oni Ćopića sa Šarićem, iz kojih se moglo zaključiti da je Ćopić bio daleko više od običnog saradnika.

  • ŠARIĆ: Šta ima, brate?
  • ĆOPIĆ: Evo me u Novom Sadu.
  • ŠARIĆ: E, dolazi mi doktor za onu zemlju. Samo ako ti kažeš ja ću je uzeti, trebaš mi da mi kažeš svoje mišljenje o tome.

Nekoliko minuta kasnije.

  • ŠARIĆ: E, brate. Doktor je došao i procijenio je zemlju i silose na četiri miliona evra, s tim da preuzmemo plaćanje duga od 800.000, dva miliona i 300.000 evra u jednakim ratama. Zemlje ima oko 1.100 hektara i silos od 20.000 tona. Možemo li mi zaraditi s tom zemljom i silosom?
  • ĆOPIĆ: S tom zemljom se godišnje može zaraditi između 400.000 i 500.000 plus silos, koji može zaraditi od 300.000 do 400.000 evra.
  • ŠARIĆ: Je li tebi ovo super posao ili korektan?
  • ĆOPIĆ: Nije super, ali je korektan.

U ostalim telefonskim razgovorima koji su u preslušani pred Sudskim vijećem takođe se uočavaju Ćopićevi kontakti s osobama poput Nebojše Jestrovića, koji je za pranje kokainskog novca optužen pred Višim sudom u Beogradu, te kako ova dvojica dogovaraju isplate novca ne spominjući detalje isplate, jer su, prema mišljenju Specijalnog tužilaštva RS, obojica znala odakle isplata dolazi, pišu Nezavisne novine.

Bonus video: