U Srbiji i šesnaesta žrtva smrzavanja

Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda Srbije, jutarnja temperatura biće od minus 20 do minus 12, a najviša dnevna od minus 12 do minus sedam stepeni
0 komentar(a)
Ažurirano: 10.02.2012. 10:55h

U Srbiji je do sada 16 osoba umrlo od smrzavanja, i to je najnoviji tragični bilans talasa hladnoće i sniježnih padavina koje su zahvatile zemlju, izjavio je načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić.

Marić je rekao da je u Srbiji nešto bolja situacija nego prethodnih dana, da je na terenu od proglašenja vanredne situacije 117 mašina upućeno u ugrožene opštine i da se polako putevi rasčišćavaju

Marić je najavio da će cjelokupna akcija Sektora za vanredne situacije biti usmerena na organizaciju dopremanja hrane za ugrožena područja.

Prema zahtjevima koji su opštinski štabovi za vanredne situacije uputili Republičkom štabu u dogovoru sa robnim rezervama distribucija hrane će početi već danas, a u nepristupačnim predjelima dostavljaće se helikopterima, najavio je Marić.

Mehanizacija se probija

Marić je izrazio očekivanje da će pozitivni efekti rada, koji se već vide, nastaviti da se odražavaju i narednih dana, jer se broj ljudi koji su odsječeni od svijeta postepeno smanjuje.

On je dodao da će se na sjednici štaba razgovarati i o prevenciji od poplava i u tom smislu biće predstavljena informacija o tome šta je u preventivnom smislu urađeno prošle godine

Novosađani se "sunčali"

Marić je istakao da je i dalje vanredna situacija u 38 opština u Srbiji i da će se narednih dana vidjeti da li će u opštinama u Vojvodini u Bečeju i u Sečnju ona ostati na snazi

U ostalim opštinama ona će biti na snazi dok god se do posljednjih domaćinstava ne probije mehanizacija, rekao je Marić

Jak mraz

Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda Srbije, jutarnja temperatura biće od minus 20 do minus 12, a najviša dnevna od minus 12 do minus sedam stepeni.

I u Beogradu će biti umjereno do znatno oblačno i veoma hladno. Krajem dana i tokom noći povremeno će padati slab snijeg. Vetar slab i umjeren, jugoistočni.

Jutarnja temperatura oko minus 13, na širem području grada oko minus 17 stepeni, a najviša dnevna oko minus 8 stepeni.

Galerija

Bonus video: