Potvrđeni identiteti uhapšenih članova "zemunskog klana"

Luku Bojovića policija regiona povezuju sa naručivanjem brojnih surovih likvidacija u proteklih 5-6 godina u Srbiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj...
91 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 10.02.2012. 13:28h

Španska policija je poslala je zvaničan dopis srpskom MUP-u kojim se potvrđeni identiteti uhapšenih u akciji u Valenciji, saznaje "Blic".

Potvrđeni su identiteti Luke Bojovića, Vladimira Milisavljevića zvanog Vlada Budala, Siniše Petrića zvanog Zenica i Vladimira Mijanovića zvanog Zuba.

Luku Bojovića policija regiona povezuju sa naručivanjem brojnih surovih likvidacija u proteklih 5-6 godina u Srbiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj...

Srpski mediji su ranije pisali da se Bojović nalazi u Španiji, a na njegov račun skupljaju se mnoge teške optužbe, kao i to da iz egzila čvrsto rukovodi Zemunskim klanom i drugim “bratskim” podgrupama u zemljama regiona.

On je osumnjičen za likvidaciju Branka Jeftovića Jorge, 2004. godine, kao i za pokušaj ubistva Andrije Draškovića i Zorana Nedovića Šoka iste godine, kada su poginuli njihovi tjelohranitelji Dejan Živančević i Milutin Jovičić.

Bojoviću se trag izgubio u ljeto 2010. godine, poslije hapšenja Sretka Kalinića u Zagrebu i Miloša Simovića na srpsko-hrvatskoj granici.

Za njim je u septembru iste godine raspisana međunarodna potjernica.

Bojović je povezivan i sa ubistvom Baranina Danila Radonjića (63) i Podgoričanina Dženana Ramovića (37) u septembru u Beogradu.

Najbliži saradnici vođe "zemunskog klana"

Milisavljević važi za jednog od najbližih saradnika ubijenog vođe “zemunskog klana” Dušana Spasojevića Šiptara. Zbog zločina “zemunskog klana” u Srbiji je osuđen u odsustvu na maksimalnih 40 godina zatvora, a zbog učešća u ubistvu premijera Srbije Zorana Đinđića na 35 godina zatvora.

Petrić je, prema pisanju beogradskih medija, glavni egzekutor klana Luke Bojovića. On je svojevremeno, kao pripadnik grupe najmonstruoznijeg ubice u Srbiji Marinka Magde bio osuđen na smrtu kaznu, ali je na volšeban način “oslobođen” iz zatvora.

Galerija

Bonus video: