Kako je splitska vlast građanima održala bukvicu o ponašanju

"Pa ko to ide negdje gdje je skroz zaleđeno", prekidajući novinarku pitala je Predsjednica splitskog Gradskog vijeća
0 komentar(a)
Ažurirano: 08.02.2012. 10:23h

Čak 650 Splićana zatražilo je pomoć ljekara zbog povreda zadobijenih na zaleđenim ulicama. Za velik broj povrijeđenih osoba direktor splitskog KBC-a Dujomir Marasović traži odgovornost gradskih vlasti, gradonačelnika Željka Keruma i Gradskog vijeća. Čelnici Splita smatraju da su gradske službe odlično odradile svoj posao u čišćenju snijega i normalizaciji života te su dio krivice prebacili na građane.

Predsjednica splitskog Gradskog vijeća iz redova HGS-a Nevenka Bečić posebno se oštro okomila na Splićane koji su "izlazili iz kuća kada nisu trebali'.

"Stariji ljudi koji su izlazili na ulicu, a nisu trebali, snose sami dio odgovornosti. Trebali su da zamole svoju djecu da im pomognu. Ako nemaju djecu, onda su mogli pitati nećake i nećakinje. Trebali su ranije s njima imati bolje odnose. A ako nemaju ni to, mogli su da pitaju komšije, sa kojima su trebali već biti u dobrosusjedskim odnosima", rekla je Bečić za dnevnik HRT.

Ona se okomila na građane koji su izlazili na zaleđenu Rivu.

"Pa ko to ide negdje gdje je skroz zaleđeno", prekidajući novinarku pitala je Bečić.

Što se tiče mogućih tužbi Splićana protiv Grada koji im nije omogućio normalne uslove života, Bečić je rekla da nijedan od građana sigurno neće dobiti tužbu.

Bonus video: