Zagreb: Optužen da je za 200.000 eura naručio ubistvo roditelja

Zvonimir Balov je optužen za podstrijekavanje na teško ubistvo, jer je poznaniku predložio da za nagradu od 100.000 eura ubije njegovog oca, a kasnije za isti iznos i majku
0 komentar(a)
Hrvatska hapšenje, Foto: Novilist.hr
Hrvatska hapšenje, Foto: Novilist.hr
Ažurirano: 23.01.2012. 16:27h

Zagrebački Županijski sud potvrdio je optužnicu protiv Zvonimira Balova koji se tereti da je za 200.000 eura naručio ubistvo svojih roditelja.

Nakon hapšenja u septembru prošle godine Balov je optužen za podstrijekavanje na teško ubistvo, jer je poznaniku predložio da za nagradu od 100.000 eura ubije njegovog oca, a kasnije za isti iznos i majku.

Na zločinački poduhvat on se navodno odlučio kako bi naslijedio roditeljsku imovinu, no slučaj je otkriven prije kobnih posljedica, jer je naručeni ubica umjesto da obavi "posao" sve prijavio policiji.

Neslužbeno se doznaje da je Balov na ideju o unajmljivanju atentatora došao nakon što ga je porodica razbaštinila

Neslužbeno se doznaje da je Balov na ideju o unajmljivanju atentatora došao nakon što ga je porodica razbaštinila, a u slučaju smrti roditelja on bi, između ostalog, naslijedio i porodičnu kuću u Zagrebu.

Balov je, inače, sa porodicom živio u Stubičkim Toplicama, gdje je počinio više krađa, zbog kojih je pravomoćno osuđen.

Među zlodjelima zbog kojih mu je suđeno bile su i krađe suhomesnatih proizvoda, cigareta, alkoholnih i bezalkoholnih pića.

Bonus video: