Hrvatskom kruži lažna poruka Iva Josipovića

Josipović važi za velikog pobornika pristupa Hrvatske EU i u više navrata javno je pozivao građane da na referendumu glasaju za EU
0 komentar(a)
Ažurirano: 20.01.2012. 12:35h

Mejlovima u Hrvatskoj kruži lažna poruka predsjednika te zemlje Iva Josipovića u kojem građane poziva da izađu na predstojeći referendum o pristupu EU i "demokratski podrže budućnost Hrvatske kakvu oni žele".

"Drage Hrvatice i Hrvati, kao predsjednik svih građana Hrvatske obećao sam da ću se brinuti o vašim interesima, pa vam želim poručiti da sam čvrsto uvjeren da članstvo u EU nije povezano s kretanjem kreditnog rejtinga Hrvatske.

EU uvijek će biti velika prilika za napredak Hrvatske, čak i ako se za sada odlučimo sami brinuti za mir, sigurnost i bolju budućnost za nas i našu djecu", navedeno je u lažnoj poruci.

U Kabinetu hrvatskog predsjednika za portal “Indeks” potvrdili su da su čuli za lažnu poruku, ali da još ne znaju ko je šalje.

Josipović važi za velikog pobornika pristupa Hrvatske EU i u više navrata javno je pozivao građane da na referendumu glasaju za EU.

Prema najnovijim istraživanjima javnog mnjenja, u blagom je padu broj onih koji podržavaju ulazak u EU.

Rezultati agencije "Promocija plus" pokazuju da bi za ulazak u EU na referendumu glasalo 57,8 odsto izašlih građana, što je blagi pad u odnosu na rezultate od prije mjesec dana, kada je podrška iznosila 58,7 odsto.

Protiv članstva bi glasalo njih 31,2 odsto, što je nešto manje nego prošlog mjeseca kada ih je bilo 32 odsto.

U Hrvatskoj će u nedjelju, 22. januara, biti održan referendum na kojem će se građani izjasniti da li su za pristupanje zemlje EU.

Bonus video: