SRS optužio Tribunal u Hagu da pokušava da ubije Šešelja

Predstavnici SRS su saopštili i da su ambasadi Rusije predali 600.000 potpisa peticije kojom traže oslobađanje Šešelja iz Haga
80 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 19.01.2012. 11:27h

Zamjenik predsjednika Srpske radikalne stranke (SRS) Dragan Todorović izjavio je da je lider te stranke i haški optuženik Vojislav Šešelj iz bolnice, u kojoj mu je pružena zdravstvena zaštita, pošto mu je pozlilo, vraćen u pritvorsku jedinicu u Ševeningenu i optužio je Tribunal da pokušava da ga ubije.

Todorović je, novinarima ispred ambasade Rusije, gdje su radikali predali potpise za peticiju kojom traže oslobađanje predsjednika radikala, rekao da je "jasno da je Tribunal politička insitucija" koja, pošto nije uspjela da "eliminiše" Šešelja u sudnici, "pokušava tako što mu narušava zdravlje i da ga ubije".

Todorović smatra da je Šešelj, koji je prije par dana operisan, kada mu je ugrađen pejsmejker, trebalo da bude zadržan u bolnici

Prema Todorovićevim tvrdnjama, Šešelju je u srijedu uveče naglo pogoršano zdravstveno stanje, odveden je van pritvorske jedinice "i navodno, pošto mu je sanirano zdravstveno stanje, oni su ga vratili".

"Mi ne vjerujemo ništa, jer sjetite kako su prije operacije tvrdili da je njegovo zdravstveno stanje stabilno, da bi ga poslije dva dana, tri opearisali i ugradili mu pejsmejker", rekao je Todorović.

Todorović smatra da je Šešelj, koji je prije par dana operisan, kada mu je ugrađen pejsmejker, trebalo da bude zadržan u bolnici.

Todorović tvrdi i da Šešelj nema adekvatnu zdravstvenu njegu, što je potvrđeno i u bolnici gdje je pregledan.

U bolnici mu je, dodao je Todorović, obećano da će mu terapija biti promijenjena, "jer je očigedno da sa ovakvom terapijom neće preživjeti".

Predstavnici SRS su saopštili i da su ambasadi Rusije predali 600.000 potpisa peticije kojom traže oslobađanje Šešelja iz Haga.

Todorović je najavio da će potpisi, preko ambasade, biti upućeni ambasadoru Rusije u Ujedinjenim nacijama Vitaliju Čurkinu.

Radikali od njega zahtijevaju da pod hitno zatraži puštanje Šešelja na slobodu.

Galerija

Bonus video: