Zviždač: Darka Šarića štite južnoafrički kriminalci

List Šarića označava kao šefa balkanske kokainske i kriminalne organizacije, i navodi da se radi o jednom od najtraženijih švercera droge na svijetu
0 komentar(a)
Ažurirano: 17.01.2012. 13:04h

Odbjegli Pljevljak Darko Šarić se nalazi u Južnoj Africi gdje je pod zaštitom lokalnih vođa bandi, piše južnoafrički Indepedent-online.

List se poziva na "zviždača", bivšeg gangstera koji je u itervjuu potvrdio sumnje o povezanosti južnoafričkih kriminalnih bandi i srpskih narko krugova.

List Šarića označava kao šefa balkanske kokainske i kriminalne organizacije, i navodi da se radi o jednom od najtraženijih švercera droge na svijetu.

Šarić navodno živi pod lažnim imenom a lokalni kriminalci mu pomažu da izbjegne otkrivanje koristeći mrežu korumpiranih policajaca.

Do ovog oktrića je došlo prošle nedjelje nakon što se saznalo da je Dobrosav Gavrić, osuđen zbog ubistva Željka Ražnatovića Arkana, godinama živio pod zaštitom ubijenog šefa mafije Sirila Bika.

Bik je ubijen u martu prošle godine, a ubistvo je otkrilo brojne veze južnoafričkih gangstera sa svjetskim kriminalnim organizacijama.

Zviždač priča listu da je već godinama u bjekstvu, a Darka Šarića je pomenuo dok je pričao o Gavriću, kada je rekao da Gavrić nije jedini kriminalac u Južnoj Africi kog Srbija traži.

Bonus video: