Šešelju pomoć pružale dvije ekipe hitne pomoći

Tokom rutinskog obilaska pritvorenika, medicinska sestra je 6. januara oko 16.30 postala zabrinuta zbog Šešeljevog stanja
0 komentar(a)
Ažurirano: 16.01.2012. 20:35h

Uprava pritvora Haškog tribunala objavila je večeras, po nalogu sudskog vijeća, detalje pružanja hitne pomoći Vojislavu Šešelju i njegovog prebacivanja u bolnicu 6. januara, pošto mu je pozlilo u sudskom pritvoru u Sheveningenu.

U pružanju pomoći i prebacivanju Šešelja u bolnicu učestvovale su dvije ekipe holandske hitne pomoći, poslije poziva koji im je upućen iz pritvora, navodi se u tom dokumentu.

Tokom rutinskog obilaska pritvorenika, medicinska sestra je 6. januara oko 16.30 postala zabrinuta zbog Šešeljevog stanja.

Pošto ga je pregledala, preduzela je "primjerene preliminarne mjere liječenja", piše u izvještaju. Zatim je obavijestila upravu pritvora i pritvorskog ljekara.

Hitna pomoć pozvana je u 16.55, a istovremeno je obavješten i sekretar Tribunala.

Prva ekipa hitne pomoći stigla je u pritvor u 17.02, da bi, pošto je procijenila situaciju, pozvala drugu ekipu koja je došla četiri minuta kasnije.

U 18.20 vozila hitne pomoći napustila su sa Šešeljem pritvor Tribunala, pošto su ekipe utvrdile da je najbolje da on bude prebačen u bolnicu.

Bonus video: