Haški tribunal: Šešelju život nije ugrožen

Jelačić je naglasila da nije u mogućnosti da objelodani pojedinosti Šešeljevog stanja, "osim ako se on decidno i u pisanoj formi složi s objelodanjivanjem takvih informacija"
0 komentar(a)
Ažurirano: 09.01.2012. 15:32h

Zdravstveno stanje Vojislava Šešelja je stabilno i njegov život nije ugrožen, izjavila je danas predstavnica Tribunala u Hagu Nerma Jelačić.

Detalji o njegovom stanju ne mogu biti objavljeni zato što Šešelj to nije odobrio, dodala je ona.

Član ljekarskog tima za praćenje zdravstvenog stanja Vojislava Šešelja, Milovan Bojić izjavio je juče da postoji opravdana sumnja da je pogoršanje zdravlja lidera radikala posljedica pokušaja ubistva.

"U vezi s izjveštajima medija o zdravstvenom stanju Vojislava Šešelja, željela bih da naglasim da je, prema medicinskoj dokumentaciji u našem posedu, njegovo zdravstveno stanje stabilno, i trenutno nema nikakvih naznaka da mu je život ugrožen", piše u izjavi Jelačić.

Jelačić je naglasila da nije u mogućnosti da objelodani pojedinosti Šešeljevog stanja, "osim ako se on decidno i u pisanoj formi složi s objelodanjivanjem takvih informacija".

"U ovom slučaju, Šešelj je odbio da to odobri", naznačila je Jelačić. Povjerljiva priroda informacija o zdravstenom stanju pritvorenika je u skladu sa međunarodnim standardima, napomenula je predstavnica Tribunala.

Bonus video: