Prikupljeni dokazi protiv Šarića za šverc još dvije tone kokaina

"U pretresenim stanovima nađeni su kompjuteri i ostali predmeti koji mogu da posluže kao dokazni materijal u postupku protiv Šarića"
0 komentar(a)
Sarko Šarić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Sarko Šarić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 28.12.2011. 14:38h

Darko Šarić, odbjegli narko-bos, kome se sudi zbog krijumčarenja 3,5 tone kokaina, prema saznanjima "Blica", uskoro bi mogao da bude osumnjičen za šverc još dvije tone narkotika, vrijednog 50 miliona eura iz Južne Amerike.

Prema pisanju beogradskog lista po nalogu istražnog sudije Specijalnog suda, u utorak i u ponedjeljak policija je u Beogradu i Kragujevcu pretresla šest stanova pripadnika Šarićevog klana, koji su učestvovali u švercu kokaina u proljeće 2009. na kome je ovaj kartel ostvario najveći profit.

U Beogradu su pretreseni stanovi bliskog Šarićevog saradnika, brodovlasnika Rodoljuba Radulovića u Ulicama Milivoja Zakića i Mihaila Avramovića, a u Kragujevcu stanovi Mihaila Đokovića, koji zbog šverca kokaina robija u Italiji, Nebojše Sretenovića, braće Marka i Vladimira Račića i Petra Obradovića.

Iako je transport praktično praćen onlajn, kokain nije zaplijenjen zbog oluje koja je u vrijeme isporuke zahvatila dio oko Gibraltara

Očekuje se da je sa zaplijenjenim stvarima kompletiran dokazni materijal na osnovu koga bi mogla da se pokrene još jedna istraga protiv Šarića i njegovih saradnika - za šverc skoro dvije tone kokaina, prokrijumčarenog u Španiju, i zatim i na narko-tržišta Zapadne Evrope.

"Blic" navodi da je krijumčarenje tog kokaina bila i prva narko-tura koju je srpska BIA otkrila od momenta kada su Šarić i njegovi saradnici stavljeni pod tajne mjere praćenja, početkom 2009.

"Prema tadašnjim informacijama policija Španije, Italije, Velike Britanije i Srbije, ova količina kokaina je brodom "Verti", nad kojim je kontrolu imao Šarićev klan, prevezena iz južnoameričke luke La Plata u teritorijalne vode Španije. U dijelu oko Gibraltara, kokain je prebačen na manje brodove, a potom na špansko kopno", kazao je izvor.

Iako je transport praktično praćen onlajn, kokain nije zaplijenjen zbog oluje koja je u vrijeme isporuke zahvatila dio oko Gibraltara.

Bonus video: