Srbija: Oko 1.500 policajaca protestuje ispred Vlade i Predsjedništva

Predstavnici NSP su tražili da ih primi premijer Cvetković, jer sa ministrom policije Dačićem, kako tvrde, nisu postigli dogovor
105 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 26.12.2011. 16:58h

Članovi Nezavisnog sindikata policije Srbije (NSP) okupili su se ispred Vlade Srbije tražeći poboljšanje materijalnog položaja svih radnika MUP-a i policije, kao i isplatu zaostalih dnevnica i putnih troškova.

Oko 1.500 policajaca okupili su se u podne ispred Vlade i Predsjedništva Srbije, a beogradske Nemanjina i ulica Kneza Miloša zatvorene su za saobraćaj.

Na početku protesta, policajci su minutom ćutanja odali poštu kolegama koji su poginuli prilikom izvršenja službenih zadataka.

"Ne tražimo ništa drugo nego da budemo bolje plaćeni", rekao je okupljenima predsednik Štrajkačkog odbora NSP, Dejan Đukić.

Đukić je rekao da su u posljednje vrijeme načinjeni napori na poboljšanju položaja policajaca, ali da to nije dovoljno.

Član Predsjedništva tog sindikata, Blažo Marković, rekao je da komunalni policajci imaju platu od 46.000 dinara (oko 460 eura) i da i oni hoće da im se pridruže, a ne da ih prestignu u visini zarada.

Predstavnici NSP su tražili da ih primi premijer Mirko Cvetković, jer sa ministrom policije Ivicom Dačićem, kako tvrde, nisu postigli dogovor.

"Ne tražimo ništa drugo nego da budemo bolje plaćeni", rekao je predsednik Štrajkačkog odbora NSP, Dejan Đukić

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić pozvao je NSP da okonča štrajk, koji traje od 12. decembra, i poručio da je učinjeno najviše što je bilo moguće za poboljšanje materijalnog statusa i položaja zaposlenih u MUP-u.

On je istakao da položaj policije ne može "tek tako" da se poboljša, pogotovo poslije niza godina opterećenih mnogobrojnim problemima.

Galerija

Bonus video: