"Brnabić nije ponudila ostavku, u Vladi nema sukoba"

Ministar za rad, zapošljavanje, boračaka i socijalna pitanja Zoran Đorđević rekao je se kvalitet Vlade Srbije zasniva na odlukama koje se demokratski donose.
93 pregleda 0 komentar(a)
Ana Brnabić, Foto: Beta-AP
Ana Brnabić, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 05.05.2018. 10:13h

Ministri odbrane i rada Aleksandar Vulin i Zoran Đorđević demantovali su danas navode u medijima da je premijerka Ana Brnabić ponudila svoju ostavku i dodali da u Vladi Srbije nema sukoba. Vulin je nakon skupa "Balkan -zona mira, razumijevanja i dogovora" kazao novinarima da se na sjednici Vlade to nije desilo i da Ana Brnabić nije ponudila ostavku. "Svaki ministar ima svoje mišljenje kao i predsjednica vlade, ali imamo pravo samo na jednu politiku, a to je politika očuvanja državnog jedinstva, prosperiteta. Sve ostale razmirice, različiti pogledi na svijet, pa svi ih imamo, tako da ovome ne bih pridavao značaj", kazao je Vulin.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračaka i socijalna pitanja Zoran Đorđević rekao je da u Vladi Srbije nema sukoba i da se njen kvalitet zasniva na odlukama koje se demokratski donose. "Da li mislite da postoji sukob u Vladi i da bi predsjednica koja vodi Vladu zbog sitnih i različitih mišljenja nudila ostavku. Vlada je iznad svega toga", kazao je Đorđević. Večernje novosti objavile su danas da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić odbio ostavku koju je u petak ponudila premijerka Ana Brnabić poslije sjednice Vlade Srbije, zbog polemike o tvitu ministra Nenada Popovića u kojem je iznio diskriminatorske stavove o LGBT populaciji. Prema navodima Večernjih novosti, u otvoreni verbalni sukob Ane Brnabić i Nenada Popovića umiješale su se i ministarke Zorana Mihajlović i Jadranka Joksimović otvoreno braneći kolegu, poslije čega je premijerka ponudila ostavku.

Bonus video: