Blic: Utvrđeno da su Specijalni i Apelacioni sud kršili zakon u korist Luke Bojovića

Luka Bojović oslobođen je 2015. optužbe da je kao vođa Zemunskog klana 2004. organizovao ubistvo Branka Jeftovića Jorge, kao i da je učestvovao u atentatima na Andriju Draškovića i Zorana Nedovića zvanog Šok kada su ubijeni njihovi telohranitelji. Godinu dana kasnije, oslobađajuću presudu Specijalnog suda potvrdio je i Apelacioni sud Srbije
199 pregleda 3 komentar(a)
Luka Bojović, Foto: Fonet
Luka Bojović, Foto: Fonet
Ažurirano: 21.11.2018. 18:38h

Vrhovni Kasacioni sud Srbije utvrdio je da su Specijalni i Apelacioni sud kršili zakon u korist Luke Bojovića kada su ga oslobodili po optužnici za tri ubistva iz 2004. godine, ali to ne znači da će mu se ponovi suditi za te zločine, prenio je danas Blic.

Vrhovni Kasacioni sud je to konstatovao na zahtjev za zaštitu zakonitosti koji je podnijelo Tužilaštvo za organizovani kriminal.

"Utvrđeno je da je pravosnažnim presudama Posebnog odjeljenja i Apelacionog suda u korist okrivljenih Luke Bojovića i Vladimira Milisavljevića povrijeđen Zakon o krivičnom postupku član 438 stav 2, tačka 1,2,3 i člana 358 u vezi člana 237 i člana 451", prenio je Blic pozivajući se na izvore iz suda.

Luka Bojović oslobođen je 2015. optužbe da je kao vođa Zemunskog klana 2004. organizovao ubistvo Branka Jeftovića Jorge, kao i da je učestvovao u atentatima na Andriju Draškovića i Zorana Nedovića zvanog Šok kada su ubijeni njihovi telohranitelji. Godinu dana kasnije, oslobađajuću presudu Specijalnog suda potvrdio je i Apelacioni sud.

Po navodima Blica, postoji mogućnost da će se ispitivati odgovornost sudija Specijalnog i Apelacionog suda za koje je utvrđeno da su kršili zakon u korist Bojovića.

Luka Bojović se nalazi u Španiji na izdržavanju kazne zatvora.

Bonus video: