Glavni svjedok protiv Šarića pokušao da pobjegne u Mađarsku

Joksović nije lako odlučio da prihvati da bude zaštićeni svjedok, zbog straha od Šarića, školskog druga iz Pljevalja
86 pregleda 0 komentar(a)
bomba, joksovic, Foto: Blic
bomba, joksovic, Foto: Blic
Ažurirano: 07.12.2011. 09:07h

Nebojša Joksović, zaštićeni svjedok u postupku protiv odbjeglog Pljevljaka Darka Šarića, je pokušao da pobjegne autom u Mađarsku, saznaje beogradski "Blic".

Blic piše da je zbog ovog incidenta Joksović, koga policija čuva na tajnoj lokaciji u Beogradu, nekoliko dana proveo zaključan u stanu.

Kako se navodi, Joksović nije formalno potpisao ulaz u program zaštite svedoka, pa se njegovo obezbjeđivanje odvija neformalno.

Zbog toga se Joksović ne pridržava bezbjednosnih pravila, koja podrazumijevaju da se kreće samo u vozilu s pripadnicima obezbjeđenja.

Joksović sam po gradu vozi svoj lični automobil, dok su policajci samo u pratnji iza ili ispred njegovog vozila, a izvor Blica kaže da Joksović nije u opasnosti samo od Šarićevog klana, već i od drugih ljudi sa kojima je povezan jer navodno duguje novac.

Joksović nije lako odlučio da prihvati da bude zaštićeni svjedok, zbog straha od Šarića, školskog druga iz Pljevalja.

On je sudskom vijeću dao iskaz, u kojem je kao glavni Šarićev saradnik u Italiji svjedočio o kriminalnim aktivnostima klana u toj zemlji.

Nakon svjedočenja su usljedila dva bombaška napada na imovinu Joksovića, prvo na štampariju, a zatim i na kafić u Beogradu.

Bonus video: